-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kerabu Bunga Kunyit

Bismillahirrahmanirrahim..........


Alhamdulillah.. dapat kembali update blog ku ini setelah berjaya setting custom domain yang ku beli. Sekarang ni www.mazatulazura.blogspot.com dah bertukar kepada www.mazatulazura.com

Ingat entry sebelum ni pasal bunga kunyit tak? Aku nak share bunga kunyit yang aku kerabukan… Sedapnyer… lagi-lagi bila dinikmati bersama nasi panas… Bila makan tu, ade bau cam daun kunyit sikit.. Korang boleh try buat kerabu ni..


Kerabu Bunga Kunyit

Bahan A
1/2 biji kelapa parut disangai sehingga kekuningan dan ditumbuk sedikit
Sedikit udang kering ditumbuk atau dikisar
Bahan B
*Sejambak bunga kunyit
*2 batang serai
*1 ulas bawang besar
*5 biji cili padi
*2 batang kacang panjang
*½ biji timun dihiris memanjang- buang biji
*2 batang kacang botol
* 3 helai daun cekur
Segenggam taugeh

Bahan C
Air limau nipis
Garam
Gula

Cara-Caranya
       Bahan B dimayang halus kecuali taugeh
2.       Masukkan Bahan B bersama Bahan A
3.       Masukkan Bahan C secukup rasa
4.       Sedia dinikmati…
 

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie