-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Manfaat Omega 3 untuk Kesihatan

Bismillahirrahmanirrahim..........


Apa manfaat Omega 3 untuk kesihatan kita? Jom tengok satu persatu.


1. Menjaga kesihatan Otak

Source: Google

Orang yang konsistent mengambil omega 3 akan memiliki otak lebih besar berbanding mereka yang jarang mengambil atau tidak pernah mengambil Omega 3. Tahukah nada, semakin bertambah usia kita,volume otak kita juga akan semakin menyusut. Tetapi bagi mereka yang konsistent mengambil Omega 3 ukuran otaknya lebih besar dan lebih muda. Omega 3 adalah sumber DHA. Sekiranya seseorang yang mengalami cedera otak, keadaan akan menjadi lebih buruk jika kekurangan DHA. Kerana itu, mereka yang mempunyai masalah kecederaan ota, disyorkan mengambil Omega 3 setiap pagi.
2. Anti kanser kulit
Source: Google
Sebuah penelitian di The University of Manchester menemukan manfaat omega 3 bagi kulit. Orang yang rajin mengambil Omega 3 mempunyai tahap ketahanan yang kuat terhadap radiasi dari cahaya matahari. Pendedahan berterusan terhadap cahaya matahari mampu menyebabkan kanser kulit. Dengan mengambilan Omega 3, ia dapat membantu mencegah kanser kulit akibat pendedahan kepada cahaya matahari.
3. Mencegah gangguan penglihatan akibat diabetes

Source: Google
Gangguan penglihatan akibat diabetes atau Diabetic Retinopathy boleh dicegah dengan omega 3 kerana ia mampu menjaga fungsi retina dan mencegah peradangan. Oleh itu Omega 3 amatlah disyorkan oleh penghidap diabetes untuk mencegah gangguan penglihatan.

4. Menyehatkan jantung dan meredakan stress

Source: Google
Omega 3 amat terkenal dalam membantu menjaga kesihatan jantung, menyingkirkan kolesterol dalan salur darah dan menormalkan denyutan jantung. Sekaligus mampu meredakan stress.  

Kenapa Omega Guard dari Shaklee perlu menjadi pilihan? Buatlah pilihan yang TERBAIK untuk anda sekeluarga.

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie