-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Fettucini Carbonara- Teringin punya pasal..

Bismillahirrahmanirrahim..........

Haritu teringin sangat nak makan Fettucini Carbonara..  Ni gara-gara tertengok ig kidz& creme la ni.. Disebabkan tak pernah masak benda ni kan.. so aku teringin nak try sendiri.. So, google jer la resepi.. Bila try buat, menjadi plak tu... tapi as usual ler.. aku tak follow 100% pun resepi yg aku google.. ikut suke hati jer....

Ni adalah resepi Carbonara yang aku buat.. Suke sgt rasa dia yang berkrim... Marvellous...

Bahan-Bahan
1 paket Fettucini direbus sampai masak

Bahan Kuah
1 tin krim sup cendawan
1 kotak susu segar
1 tin cendawan butang
4 ulas bawang putih dicincang
2 ketul dada ayam tanpa kulit dicincang
Sedikit serbuk lada hitam
2 helai daun basil (aku guna sweet basil)
Sedikit keju mozarella
4 ketul sosej ayam

Cara-cara memasak kuah
1. Tumis bawang putih sehingga naik bau dan masukkan daging ayam yg telah dicincang
2. Masukkan 1 tin Krim Sup Cendawan dan masukkan 1 kotak susu segar
3. Masukkan cendawan butang dan sosej yang dihiris nipis
4. Biarkan mendidih dan masukkan keju sehingga pekat
5. Masukkan serbuk lada hitam dan daun basil yang dihiris halus
6. Masak sehingga pekat dan boleh dihidangkan...

Aku tak letak garam dah.. sebab dah secukup rasa krim sup cendawan tu... Boleh dinikmati bersama keluarga... Tak sangka anak-anak cukup suka.. boleh buat lagi lain kali...


0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie