-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Bottle Feeding Training

Bismillahirrahmanirrahim..........



Hari ni hari kedua dah start keje… kejap jer 60 hari.. Tak puas rasa duduk lepak-lepak.. Tak yah gi keje.. hehehe.. Cabaran nak masuk keje untuk ibu yang menyusu of course la nak bagi bottle feeding ke baby.. Aku dan suami memang dah start train dari Alya umur sebulan. Still menggunakan botol medela.. At first memang no problem… telan jer.. tak banyak ragam.

Seminggu sebelum masuk kerja, aku dah start train tinggal Alya dengan babysitter.. hari pertama dan kedua tinggalkan Alya, no problem untuk dia bottle feeding. Hari ketiga tinggalkan babysitter call suruh datang ambik Alya. Sebab dia kata Alya tak nak minum botol. Hairan + pelik.. kenapa plak tetiba tak nak minum botol ni.. sedangkan kat rumah ok jer… So, pergi ambik Alya dan try bagi botol.. Memang melalak tak nak minum.. Letak jer botol kat mulut, terus menangis sekuat hati… Alahai… lagi 5 hari mama dah start kerja.. Camne ni?

So aku ngan hubby discuss dan decide to find a new babysitter… Maybe babysitter sekarang terlampau ramai, so tak dpt nak bagi attention. Kami pun jumpa new babysitter and re-train her for bottle feeding. Alhamdulillah.. Alya terima dengan baik dan boleh minum.. Dalam hati tertanya-tanya, what’s happen to her masa ngan babysitter tu? Cam trauma pun yer…  First day patut masuk keje, aku extend leave. Sengaja nak monitor Alya camne.. sambal-sambil standby kot-kot new babysitter call kata Alya tak nak minum bottle… Alhamdulillah.. sampai petang dia tak call.. Bila ambik petang tu, babysitter kata ok.. Alya nak minum jer… Senang hati aku.. So mam boleh gi kerja dengan senang hati.. Walaupun babysitter baru ni charge agak mahal, tapi ok lah.. as long as dia boleh take care of my baby elok-elok.. Tapi abang dan kakak-kakaknya masih stay ngan babysitter lama… So, sekarang kami ade 2 orang babysitter… Insya-Allah tak lama lagi, kami akan jaga sendiri anak-anak kami tanpa perlu dihantar ke babysitter… Semoga Allah permudahkan urusan kami…

Aku kembali gigih mengepum susu untuk stok.. Semoga Allah permudahkan urusan kami dan semua ibu-ibu yang menyusu untuk terus menyusukan anak kami sehingga 2 tahun… Amin… Belanja gambar sikit ..

Alya dah 2 bulan
 Syafiq.. sayang betul adik dia

2 Nukilan Rasa:

  1. GHeyamm auntie ju tgk alya...comel yer...enjoy ur breast feeding journey k

    BalasPadam
  2. memang geram tengok pipi.. skrg lagi ler.. tegur jer sengih2.. cam dah besar..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie