-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Pengalaman berpantang dengan set berpantang Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim..........
 Hari ni dah 37hari aku dalam pantang. Jom aku share pengalaman aku berpantang dengan set berpantang shaklee. Sebaik keluar dari labour room, aku terus telan 2 biji ostematrix. Ostematrix ni selain sebagai sumber kalsium, ia juga membantu mengimbangi tekanan darah dan menenangkan saraf. Ostematrix diambil seawal mungkin selepas proses kelahiran kerana dikatakan mampu membantu mengatasi masalah sakit pinggang selepas kelahiran.Pengalaman aku sendiri, selepas mengambil ostematrix seawal mungkin, tak lama selepas tu aku ke toilet. Pada masa yang sama, berketul ketul darah beku keluar. Punyalah banyak. Pengalaman sebelum ni, tak pernah darah beku keluar dalam quantity yg banyak macam tu especially sejurus selepas melahirkan. Aku agak risau sebab takut ade problem. Bila tanya doktor, doktor cakap bagus sebab kalau darah beku tak keluar akan menyebabkan masalah pada ibu. Selagi ada darah beku tak keluar, ibu akan merasa sakit perut cam senggugut. Yang ni aku alami pada kelahiran yang lepas.. Sakit tu berlarutan sampai seminggu. Tapi kali ni, aku langsung tak merasai perut cramp camtu dan darah beku keluar dengan senang.. Alhamdulillah..

Sepanjang masa berpantang,aku ambil set berpantang penuh Shaklee yang terdiri daripada vitalea, b complex, Sr vit c, sink, ostematrix dan ESP. Add on aku juga ambik Vivix. Tapi vivix minggu kedua baru aku makan. Tu pun tak konsistent. Alhamdulillah.. Susu ibu mengalir dengan lancar dan baby poo poo sangat bagus. So, Alya tak sempat kene jaundis.. Allah sangat memudahkan proses bersalin dan berpantang aku kali ni. Alhamdulillah..

Berpantang dengan Shaklee aku rasa sihat dan bertenaga. Tambahan pulak Alya memang kuat menyusu walaupun baby girl. Seminggu berpantang aku dah cergas cam biasa. Seawal 2 minggu aku dah start masuk dapur. Mungkin bagi sesetengah org, kalau berpantang kene duduk diam2.. Tapi disebabkan aku dalam pantang memang 100% suami yg jaga, kesian juga tgk dia bertungkus lumus uruskan aku dan anak-anak. So, tolong setakat terdaya.. Dalam masa berpantang ni, aku sempat cipta resepi baru yang akan aku kongsikan nanti.


 Untuk yang masih mencari set berpantang, saya syorkan set berpantang ni.Insya Allah selamat untuk ibu dan baby..


 set berpantang yang ku ambil 

 Aku seminggu dalam berpantang. Masa ni bawa Alya check up jaundis

 Selfie sikit :)

 My big family..

1 Nukilan Rasa:

  1. berbeza yer rasanya...
    jemput singgah rumah sy http://ceritaitukisah.blogspot.com

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie