-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Persiapan Menjelang Aidilfitri yang hambar

Bismillahirrahmanirrahim..........

Lagi 5 hari Ramadhan akan meninggalkan kita.. Sedih dan sayu.. Dalam kesibukan membuat persiapan menyambut Aidilfitri, aku tak prepare ape pun... Just sempat jahitkan jubah untuk kakak dan Kak Ngah jer.. Yang lain semua beli jer...

Tahun ni aku jugak aku tak 'membaking'.. Pendek kata memang sekadar persiapan ala kadar.. Kuih pun tak order... Cuma ade 2-3 jenis yang sempat aku beli di PKNS..  Tu pun standby kalau kawan-kawan sekolah anak datang beraya..

Planning balik kampung pun x finalized lagi.. Hasrat nak balik Perlis sebelum ke Kelantan.. tapi memandangkan keadaan fizikal yang makin membesar dan kandungan yang hanya tunggu hari jer ni, so hubby kata balik Kelantan sudah ler.. Sebab kakak ku buat majlis akikah cucu sulungnya...

Atas nasihat doktor, aku tak dibenarkan pulang berhari raya... Tapi kalau beraya disini, memang x dek ape la yang boleh dibuat.. Bosan la.. sebab semua jiran tetangga balik kampung.. Tak kan kami jer yang nak duduk kat rumah?? Oh.. it's a big NO la..

Insya-Allah... kami akan pulang juga ke Kelantan tapi maybe kejap jer la.. Mak buyung ni kene rehat lebih sikit.. Lagi-lagi kedudukan baby still songsang.. Aku yakin, Allah akan permudahkan urusan kami.. Insya-Allah...

Buat semua teman-teman blogger... camne persiapan korang? Mesti meriah kan?? Ku doakan semoga kita semua mendapat kebaikan dalam bulan Ramadhan ni dan bersederhana menyambut Aidilfitri yang bakal menjelang...

Semoga saudara sesama Islam kita di Gaza juga didalam lindungan Allah S.W.T, keluarga mangsa MH 370 dan MH 17 dikuatkan semangat dan keamanan terus berpanjangan di Pantai Timur Sabah... Walau dimana kita berada, sentiasa doakan yang terbaik juga untuk mereka yang lain...

2 Nukilan Rasa:

  1. alhamdulillah..semoga ramadhan dan syawal kita diberkati :)

    BalasPadam
  2. Kak Aina still buat persiapan baju untuk anak2 dan buat biskut sebab balik rumah mak memang tak ada siapa nak buat kuih bagai kesian mak.

    Moga Allah s.w.t permudahkan urusan Mai, kepada Dia kita memohon dan merayu insyaallah berkat Ramadhan.

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie