-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kurma Segar

Bismillahirrahmanirrahim..........

Aku bukan peminat kurma kering... Kebiasaannya kalau makan kurma kering pun aku leh telan 2-3 biji untuk minggu pertama Ramadhan.. Lepas tu paling tinggi pun 1/2 biji jer... Tapi sayang ler kan.. kalau tak makan kurma ni.. sebab kurma banyak kelebihannya selain drpd makanan sunnah...

Kebiasaannya tiap kali Ramadhan, aku akan cari kurma segar.. Tapi this year tak terasa plak nak makan kurma segar.. Sehingga la aku nampak kurma tu didepan mata... Time tu jugak ler terasa sedapnya menggigit kurma segar yang muda.. Rasa yang kelat2 manis dah mula terasa... Dah alang-alang jumpa, beli ler... pergh!!! terasa dah bestnyer.. Tak sabar plak nak berbuka petang ni...

Aku rasa murah plak kurma segar yang aku beli ni.. RM40 untuk sekilo... ok ler... so aku beli 2 tangkai.. RM14.. Korang suke tak makan kurma muda aka kurma segar ni? Kalau tak pernah, boleh ler try makan.. Aku suke jer.... hehehe

Ni ler rupa kurma tu.. Menarik kan?


Nak tahu fakta tentang kurma? Korang leh Terjah Disini..

2 Nukilan Rasa:

  1. Sedap mama koari... try ler.. x nyesal.. tapi make sure kene suke rasa yang kelat2 manis ler... Saya suke jer rasa tu drpd rasa kurma kering yg manis tu :)

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie