-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Templer Park aka Taman Rimba Templer

Bismillahirrahmanirrahim..........



Entry basi ni.. Tapi nak tepek jugak buat kenangan… Ni awal bulan selepas NC Shaklee.. Aku punyalah giler nak ‘berendam’ air sungai sekarang ni.. Kebetulan budak still cuti sekolah kan.. aku ngan hubby memang ambik cuti haritu..

Then cakap kat hubby.. Jom gi mandi air sungai… Hubby ku memang jenis sporting kan.. Jom jer la… Kami bertolak dari rumah dalam kul 3 petang gitew.. Heading towards Batang Kali.. Sebelum ni kami dah try mandi mandi di Air Terjun Serendah (ops… x buat entry lagi yg tu… nanti ler.. upload citer basi..). So this time aku suggest gi Templer Park jer la.. 

Kebetulan hari bekerja, confirm tak ramai orang kan.. Kitorang sampai dah kul 5 ptg gitew.. Memang tak dek orang sgt ler.. Ade 2 family jer yang sedang bermandi manda.. Anak-anak tak sabar dah.. so kami pilih tempat yang air agak cetek.. Maklumlah.. Mak Yong tak larat sangat dah kan nak bergerak… hahaha..

Seronok anak-anak dapat mandi manda.. Mak Yong pun seronok gak.. dapat sejukkan badan… Almost kul 7 baru naik.. time tu dah tak dek orang dah.. sume dah balik… Hohoho… Kitorang pun cepat-cepat get ready dan terus balik Shah Alam semula… Seronok rupanya bercuti time org bekerja.. Aman damai.. hahaha.. Ni menguatkan lagi impian aku untuk bekerja dari rumah.. Manage my own sweet time dan yang penting, we enjoys…Jom layan beberapa gambar yang sempat di snap..
 













National Conference Shaklee- Gala Nite Dinner (End)

Bismillahirrahmanirrahim..........

Last story pasal NC Shaklee kali ni.. As a Star Achiever, we all entitle for Gala Nite Dinner dengan tema The Glitter Nite. Aku? Tak ler glitter sangat.. Pakai jer baju yang mana ade... huhuhu.. Dinner malam tu kami disajikan dengan masakan chinese.. Aku ngan hubby layan jer..  Dah lama tak dinner berdua.. biasanya memang sentiasa ditemani anak-anak kan...So malam tu, we both just enjoy ourself..

Not much to story.. let's photos speaks ok! Apa-apa hal pun.. the food is good, the environment is best! We enjoys the show but just enjoy.. Tak dek la nak participate bagai...


 Us.. apsal aku nampak comot erk??

 Our menu of the night

 Persembahan malam tu..



Selesai sudah... balik kekenyangan.. Baby dalam perut pun rileks jer... x gerak-gerak.. kenyang sangat kot! huhuhu.. Looking forward for next year National Conference.. :)

National Conference Shaklee 2014- Day 2 (8/6/2014)

Bismillahirrahmanirrahim..........
 


Day 2 National Conference Shaklee.. Kami bertolak dari rumah kul 9 pagi.. Sampai sana event dah nak start. Tapi dewan still x penuh ler… Masih boleh pilih tempat duduk… So, cop tempat duduk yang depan sikit… National Conference hari ni dimulai dengan Shaklee dance.. To get us energized.. Aku tak follow ler… cam buruk beno.. mak buyung nak buat gitew kan…

 Us..

 2nd day ni ambik peluang bergambar dengan group Supermommies… Since semalam tak dek pun bergambar kan… So before lunch, pakat-pakat jumpa kat luar.. then we had our lunch together kat Nando’s. Mentor aku belanja.. Yahuuu….

 Anak-anak yang seronok dapat hadiah dari colouring contest

Anak-anak kat Child Day Care
 Aku dan Mentor ku- Master Azlin
 Us.. Supermommies
 Us.. Supermommies with Suknit (Sr Product Mgr Shaklee)
 Us.. Supermommies.. Ambik aura mereka yang dah master..
 Us.. Supermommies (both mak buyung.. )

Petang our turn plak naik pentas ambik awards… First time naik pentas terima awards Shaklee.. Untuk Business Growth Award- New rank achievement… Alhamdulillah… walaupun satu jer… tapi it’s a good start la kan… Boleh dikatakan juga hadiah anniversary kami ngan Shaklee yang pertama ler…
 

 Bersama Mr. Victor- President Shaklee Malaysia
Our award of the day..

After that, we all dihiburkan dengan Faizal Tahir.. Sporting betul dia.. Siap nyanyi sambil selfie lagi.. Layan peminat-peminat dia kan… Actually, I am not a big fan of him.. but aku suke persembahan dan attitude dia ptg tu.. Actually lagu Gemuruh Jiwa tu cam lagu tema event Shaklee dah.. Memang wajib lagu tu…. Habis jer persembahan Faizal Tahir, we ols pun bertolak balik.. hantar anak-anak and get ready for our dinner plak. Dinner ni tak leh bawak anak.. so berdua ngan En.hubby jer la…
 
 Faizal Tahir yang Sporting..

Okey.. Nanti sambung lagi yer… Untuk our dinner plak…

National Conference Shaklee 2014- Day 1 (7/6/2014)

Bismillahirrahmanirrahim..........

Alhamdulillah... hari Jumaat aku singgah klinik gigi, takut sakit gigi melarat.. Rupanya ade gigi yang kene tampal.. Settle tampal gigi so senang sikit hati nak gi NC Shaklee keesokannya.. As usual... aku tak dek la buat preparation untuk baju ke whatsoever.. Cuma untuk dinner aku tambah lace jer.. Yang lain pakai yang mana ade jer...

Sabtu tu kami gerak dari rumah kul 12 tghhari... Sampai untuk register... Mak ai.. ramainyer yang beratur bahagian Star Achiever... Then my hubby la tolong beraturkan.. Maklumlah... mak buyung ni dah malas nak beratur... Sakit kaki ler.. sakit betis ler.. hahaha

Day 1, bukan turn aku lagi untuk naik pentas.. So, hari pertama tgk org2 top dapat award.. dengar motivation sharing dan juga hari tu adalah official launching untuk new product Shaklee- Pythocol-ST. Product khas untuk mengatasi masalah kolesterol..

Anak-anak enjoy themself kat child day care.. Ade aktiviti mewarna dan badut khas untuk anak-anak... Aku ngan hubby lepak dalam dewan.. tapi at the end.. tinggal aku sorang sebab anak teruna nak bebas berlari di luar.. tak per la.. layan jer la...

 Aku teruja sebab dapat tgk Mr. Roger Barnett dari dekat. Dia adalah CEO dan Chairman Shaklee Corporation US.. Jom layan gambar dulu yer... Nanti aku sambung citer..

 Hubby tgh beratur untuk register
 Antara gambar2 Master Coordinator Shaklee- Kiri sekali mentor aku (Master Azlin)


Suasana dalam dewan
 Master Parade- Master Azlin Mohd Atan (Mentor aku)
 Master Parade- PM Cery (Founder Group Jutawan- Nanny aku)
Mr. Roger Barnett- CEO & Chairman Shaklee Corporation US
 Goodies bag dari Shaklee
 For us tomorrow.. Tag nama dan award to be received
Total keseluruhan goodies bag.. Sangat berbaloi

Cukup dulu untuk day 1. Nanti aku sambung citer yer..
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie