-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Bread Butter Pudding ber'Mealshake' Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim..........



Haritu teringin sangat nak makan Bread Butter Pudding.. Dah lama tak buat pun… So, kebetulan sume barang ade.. aku pun memulakan operasi la… Tapi this time cam malas plak nak buat sos kustard dia.. Jadi aku decide buat manis sikit.. Hohoho

Ntah kenapa mood kemalasan memnag agak kuat haritu.. Tapi disebabkan keinginan nak makan tu kuat sangat, buat jugak.. Aku try guna pemanggang ajaib.. sebab malas nak panaskan oven dulu.. Berapa banyak perkataan malas kan?? You ols jangan ikut yer perangai ku ni..

Masa dok panaskan sus utu, aku teringat sekarang bulan promo Mealshake Shaklee.. Mealshake kan perasa vanilla.. Aku pun ape lagi.. suke-suki ubah resepi.. Tabur mealshake di atas sebelum dibakar.. Surprisingly… bila dah siap, sangat sedap!! Tak manis and just nice.. Next time leh buat lagi..

Ni ler rupa bread butter pudding ber’mealshake’ ala maishoppe… hahaha.. Guna pemanggang ajaib ni sangat jimat masa okey… Bakar kejap jer dan tekstur dia sama cam kita bakar dalam oven… Cuma kalau bakar dalam oven kene letak dalam dulang pembakar yg berisi air.. kalau guna pemanggang ajaib, leh bakar direct jer…

Ni ler rupa Bread Butter Pudding ber’Mealshake’ aku tu…. You ols boleh try.. sedap gitew.. anak-anak pun suke... 

 Sebelum dibakar- ditabur dengan mealshake shaklee

 Hasil dah siap dibakar..

Fresh from Pemanggang Ajaib...
 

2 Nukilan Rasa:

  1. syg pulak nak guna susu mahal...
    huhu

    btewn bread puding alwayz kesukaan ku

    BalasPadam
  2. kebetulan hari tu pun ada terbaca resipi nak buat bread butter pudding nie.. npk sedap nyer..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie