-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Shaklee- Kelebihan Lain sebagai ahli

Bismillahirrahmanirrahim..........

Apa kelebihan sebagai ahli Shaklee dan bila anda menjana pendapatan bersama Shaklee?? Ni aku nak share camne orang yang menjana pendapatan bersama shaklee boleh buat investment beli rumah, kereta, etc..

Bila kita bersama Shaklee dan dapat menjana pendapatan tak kisah la sikit ke banyak, Shaklee akan provide kita dengan income statement i.e. bonus statement, dimana bonus akan direct debit ke akaun kita. Bila hujung tahun kita akan dapat pulak borang CP58. Apa tu borang CP58? Ok.. kalau kita bekerja, kita akan dapat borang EA.. Borang CP58 ni sama fungsi dengan borang EA cuma digunakan sebab Shaklee bayar berdasarkan bonus yang kita earning..

So bila dah ade kesemua ni, senang la nak buat loan rumah ke, loan kereta ker.. sebab ini semua bukti yang kita memang ade pendapatan bulanan.. Sikit ke banyak pendapatan yang nak kita jana, bergantung pada diri kita sendiri..

Ops.. pendapatan ni cuma berdasarkan bonus prestasi yer.. bukan untung runcit.. Untung runcit tu you ols punya sendiri... So, bila dah dapat borang CP58 ni, sila-sila declare pendapatan anda pada LHDN key!!! Jangan nanti kene saman plak tak bayar cukai pendapatan...

Alhamdulillah.. tahun ni aku ade borang EA dan additional borang CP58.. Ingatan buat diri sendiri.. Jangan lupa berzakat sebab keberkatan rezeki tu dari Allah...Jom sertai kami sambil menjana pendapatan masing-masing...  Ni la rupanya penyata pendapatan bulanan anda dalam Shaklee... Duduk rumah pun boleh ade gaji sendiri okey.. Janji kene usaha :)

Dengan modal RM75 sebagai member, anda berpeluang mendapat pendapatan yang tinggi... Insya-Allah..

Bonus Statement Bulanan

 Borang CP58 tahunan- untuk declare pendapatan tahunan


 Bonus Direct Debit dalam akaun bulanan


#Team Magnificient Milionaire...

Menu tengahhari yang Sempoi!!!

Bismillahirrahmanirrahim..........

Last weekend aku tak dek kemana-mana.. Mood memasak pun ke laut.. Then cakap kat husband nak buat ikan bakar jer la..  Mintak cik abg belikan seekor siakap.. Actually nak try rempah ikan bakar yang aku beli dari seorang kenalan..

Selain dari ikan bakar, aku juga buat sotong celup tepung... ni pun sama.. try tepung segera seafood dari kenalan yang sama... Jom layan gambar...

Bersihkan dulu ikan.. Aku potong camni... senang nak bagi rempah serap semua

 Then, lumurkan plak ngan rempah ikan bakar segera tu...
 Balut dengan daun pisang
 Siap dibakar menggunakan pemanggang ajaib
 Ni plak rupa sotong celup tepung ni..

Review, aku suka both.. rempah ikan bakar dia memang cukup rasa dan TERBAIK... dan sotong celup tepung ni memang crunchy.. Nak masak pun cepat jer... Senang ler.. Next time leh order lagi... Both rempah ni direct dari Terengganu.. Restoran dia nama dia Hai-O.. berbaloi..

Cerita Shaklee- Kelas Nutrisi dan National Conference

Bismillahirrahmanirrahim..........

Insya Allah.. upcoming aku akan menimba ilmu dalam kelas nutrisi Shaklee pada Mei ni.. Kelas yang akan berlangsung di Berjaya Times Squre for the whole day.. Dah lama aku x attend mana-mana kelas.. Dah rindu nak timba ilmu...

Alhamdulillah... hubby bagi permission untuk gi kelas ni.. Kelas ni bagus untuk mereka yang nak tawu kelebihan nutrisi pada supplement shaklee.. So nanti kalau nak consult customer tak dek la salah info kan... Insya-Allah... aku nak yang terbaik untuk aku dan keluarga, anak-anak bisnes dan juga customer ku..

 Tiket untuk Shaklee- Kelas Nutrisi

Bulan 6 nanti aku juga akan menghadirkan diri ke National Conference Shaklee yang akan berlangsung di Sunway Resort Hotel.. Ni peluang nak ambik semua aura-aura positif dan pada masa itu nanti, akan berlangsung official launching of new product. Product baru ni khusus untuk mereka yang mempunyai masalah kolesterol yang tinggi...

Tiket untuk Shaklee- National Conference

 I can't wait for both!!

Cadar 3D

Bismillahirrahmanirrahim..........

Orang lain dah lama kan guna cadar 3D.. aku baru ler nak try... Disebabkan dah lama tak beli cadar.. so this time sengaja beli cadar 3D dengan warna yang SANGAT terang ok.. Kuning meletop dengan rerama berterbangan... hahaha

Saje tayang-tayang cadar baru... teruk tul perangai kan! Cadar pun nak tayang... hehehe Tak per la.. sekali sekala lari dari kebiasaan.. yang pasti bilik memang jadi ceria ler dengan warna yang camtu..


Ampun!!!

Bismillahirrahmanirrahim..........

Dah lama blog tak ter'update'.. Ampun!!!! Insya-Allah... nanti try update and terjah kawan-kawan semula yer..  rindu la nak blogwalking... tak sempat ni..

Kawan-kawan tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya balas kunjungan.. :)

Bercuti di Port Dickson

Bismillahirrahmanirrahim..........

Last weekend kami pergi bercuti di Port Dickson.. Menginap di Tiara Beach Resort.. tapi sekarang dah tukar nama dah.. Jadi Prima Inland Sea Resort.. Saje nak main pantai ngan water theme park.. Bertolak hari Sabtu tengahhari.. So sampai sama kul 3 ngam2 waktu untuk check-in

Disebabkan dah petang, rugi plak nak main water theme park kan? Sekejap sangat.. So decide water theme park esok pagi ler.. Petang tu mandi pantai dulu.. Kami mandi pantai kat Tanjung Tuan.. Seronok anak-anak dapat mandi pantai.. :)





Habis mandi pantai kami pusing-pusing Tanjung Tuan and gi jalan-jalan kat pasar malam.. cari dinner then balik ke tempat penginapan..







 Next day, aktiviti cuma di water theme park.. chillout!!












Tempat penginapan kami...



Sebelum balik singgah sekali lagi kat Tanjung Tuan... Kat sini angin kuat.. seronok sikit..




Aku nak bagi personal review sikit ngan tempat penginapan kami.. Keseluruhannya aku tak rekomen la you ols stay kat sana.. Sebab bilik yang kami dapat tu tak bersih dan berhabuk.. floor pun x well maintain.. ada dua lift tapi cuma satu jer boleh pakai.. Bilik air plak tersumbat.. Water Theme park dia bagi aku agak mahal compare to other water theme park.. Better gi Desa Water Park.. huhuhu.. Tempat makan jauh dan tak convenience..Next time most probably x kan stay kat situ lagi ler..

Hubby kata nak try stay kat Ilham plak.. Area  Tanjung Biru.. huhuhu..Kalau mama larat lagi boleh yer... Yang penting anak-anak happy.. ;)

Aktiviti Cuti Sekolah-Part 3

Bismillahirrahmanirrahim..........



Next day kakak ngan Kak Ngah bangun awal pagi semata-mata nak mandi kolam.. since aku malas nak gerak, minta hubby jer la temankan diorang mandi kolam.. Huda ngan Husna pun belum bangun lagi.. ku pesan mandi x yah lama sangat sebab nak gerak gi Aquaria pulak..

Kami check out dari hotel kul 11 then terus gerak ke Aquaria.. Last time aku ke sini masa tu kakak baru setahun lebih.. Masa tu tengah preggykan Kak Ngah.. Dah 9 tahun lepas ler.. huhuhu..Anak-anak memang excited ler nak gi Aquaria.. first time la katakan…

Sampai kat Aquaria dah almost kul 12.. lepas purchase tiket we ols gi makan dulu.. sebab kalau dah masuk dalam, of course le x leh kuar dah.. kan dia per entry.. kang lapar kang.. tak enjoy plak.. Tapi anak-anak sume tak mo makan.. tak sabar nak masuk.. So aku ngan husband jer la makan heavy.. anak-anak makan kuih jer ngan minum air…

Dah masuk Aquaria, lepas bebas ler diorang.. seronok tengok hidupan marin.. Aku setengah jalan dah pancit.. letih weh… Dah tua ni.. huhuhu.. Jom layan jer photo diorang.. Enjoy!!

 Bergambar di koridor ke Aquaria

 Our pass to Aquaria
 Makan dulu..

Let's the journey begins..





























 Kualiti gambar kurang memuaskan sebab bateri dah nak kong... huhuhu.. tapi tak kisah ler.. Janji diorang enjoy! Yang penting aku memang letih.. huhuhu
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie