-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Shaklee: Supervisor Certificate & Pin

Bismillahirrahmanirrahim..........

Dulu aku pernah citer yang aku dah naik rank daripada Shaklee Independant Distributor kepada Supervisor DISINI . Naik rank sebagai supervisor bermakna tanggungjawab aku dah bertambah daripada SID biasa yang fokus buat sales kepada leader yang bertanggungjawab mendidik anak-anak bisnes bawah aku menjadi seorang leader juga.. Tak senang nak berbisnes sebab Shaklee bukan berkonsepkan 'head hunting' tapi lebih kepada organization development.

Apa maksudnya? Maksudnya kalau kita ade anak buah bisnes yang ramai dibawah kita (konsep MLM) tidak menyumbang kepada peningkatan career kita dalam Shaklee. Camne tu? Sesetengah MLM menawarkan setiap downline yang kita recruit, akan dapat imbuhan kepada kita.. Tapi dalam Shaklee, walau berapa ramai pun downline yang kita recrut, itu TIDAK menyumbang kepada pendapatan kita..

Sebab tu aku memilih untuk bersama Shaklee.. sebab kita kene berusaha memastikan orang lain berjaya dalam bisnes mereka untuk kita juga berjaya.. Tak senang sebab ramai yang cepat berputus asa.. tapi bisnes tak ade yang senang.. Shaklee tak menjanjikan kita untuk dapat income yang lumayan setiap bulan, tapi kalau kita nak dapat income yang banyak, WAJIB berusaha tanpa jemu...
Basically, disini kita juga belajar marketing dan ilmu membina organization sendiri.. sama macam kita buat syarikat kita sendiri.. Kita bekerja untuk diri sendiri bukan untuk upline kita atau downline kita...

Sebenarnya aku just nak abadikan sijil dan juga pin yang aku dapat bila dah naik rank Supervisor ni... Harapan aku, anak-anak bisnes aku juga akan merasai apa yang aku rasa sekarang... Insya-Allah... Asalkan ada kemahuan disamping usaha tanpa jemu, doa, doa, doa... tiada yang mustahil...

Inilah rupa sijil dan pin Supervisor Shaklee yang aku dah dapat.. Nak kumpul kesemua yang Shaklee offer ni.. Doakan aku yer kawan-kawan :)

 Sijil Supervisor Shaklee

 Pin Supervisor Shaklee

Nota: 'Sesungguhnya Allah tidak merubah nasib sesuatu kaum sehingga mereka berusaha untuk merubah nasib mereka sendiri'. Biznillah....

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie