-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

6th Pregnancy- Check up ketiga

Bismillahirrahmanirrahim..........




On 15/3/2014 merupakan check-up ketiga untuk pregnancy kali ini.. First things yang doktor cakap, aku tak dek Thalassemia and not even the carrier based on the blood test on previous check-up.. Alhamdulillah… 

Then she’s review my supplement intake, so far so good.. tak dek ape-ape indicator yang menunjukkan kekurangan nutrisi.. Sebab aku biasanya kalau preggy akan ade masalah Hb rendah.. But to ensure the Hb is acceptable, still kene ambik Darah lagi utk check Hb key… So for time being she advise me just continue with my Shaklee intake. Alhamdulillah…

Then sampai masa untuk scan.. Masa scan, doktor kata.. ‘ Eh.. dia solat Dhuha ler..’.. Aku senyum jer .. sebab memang condition baby masa tu dalam keadaan sujud… Seronok tengok.. Disebabkan doktor nak try identified the gender, so kene kacau sikit ler.. godek punya godek, akhirnya baby dah siap ‘solat’.. huhuhu.. But the view not so clear.. doktor kata most probably girl.. Will be try again in next check-up..

Siap jer solat, baby dah start main—mulalah duduk tak senyap.. tending sana-tendang sini.. So far berat baby dah 188g.. Alhamdulillah.. everythings looks normal and growth juga ok.. Yang penting dia memang aktif dalam rahim mama.. 

Harapan mama agar baby membesar dengan sihat dan kuat.. Tak sabar nak tunggu baby kuar this coming August…Insya-Allah… Buat ibu-ibu yang sedang mengandung.. boleh amalkan doa ini yer.. Semoga Zuriat kita sihat dan selamat..


4 Nukilan Rasa:

  1. Tahniah kak. Seronoknya pregnant.
    Saya belum ada rezeki lagi untuk dapat zuriat sendiri...

    BalasPadam
  2. wah.. seronoknye dpt rasa baby dlm perut... doakan saya juga untuk dpt rasa pengalaman mcm nie..

    BalasPadam
  3. Siti & Fiza.. Insya Allah... jangan putus asa berdoa... Moga Allah permudahkan segalanya..

    BalasPadam
  4. semoga kak dan baby sihat selalu.. :D

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie