-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

2nd Check-up (Pregnancy ke 6)

Bismillahirrahmanirrahim..........

Alhamdulillah... last saturday pergi untuk 2nd check-up. This time check up doktor nak screening samada baby normal atau sebaliknya... At the same time ambik result darah thalassemia screening aku haritu..

Since check up hari sabtu kene angkut la semua anak-anak aku kan.. and as usual aku akan pesan.. suruh duduk diam-diam.. dialog aku ngan anak-anak..

Mama: Duduk diam-diam yer... mama nak tgk baby dalam perut
Kak Ngah: Camne nak duduk diam-diam mama, kerusi ade dua jer.. tak cukup
Mama: Oklah camtu.. berdiri diam-diam
Doktor: Hahahaha.. Ni terlebih DHA ni.. Cerdik!!
Mama: @@#$^!&!*(- terima jer la... hahaha

Masa scan baby.. Masya-Allah... dah cukup sifat.. dan amat aktif.. nampak jelas dok menendang2 dalam perut.. walaupun mama tak leh rasa lagi... Maklumlah... baby still kecik kan.. Tapi amat teruja tengok perkembangan dia..

Mengikut kata doktor, baby berkembang dengan normal and everythings looks ok.. Alhamdulillah.. risau jugak la kan.. maklumlah.. mama dah 36 tahun.. high risk dah ni.. tambahan plak anak dah ramai.. Yang penting results darah aku confirm, I'm not the thalassemia treat.. So, turn hubby plak kene buat screening...

Sepanjang kehamilan ni aku still consume supplement dari shaklee.. Maklumlah... selalunya hb aku akan rendah semasa pregnancy.. Hopefully this time tak ler rendah sangat...
Jadual supplement yang aku ambik sepanjang pregnancy kali ni:-
Pagi: ESP+ Mealshake (before breakfast)
After breakfast: 2 biji Vita-lea + 1 biji Sr Vit C
After Lunch: B-Complex
Before Sleep: 2 biji ostematrix + 1 biji omega..

Alhamdulillah.. pregnancy ni aku kurang alahan dan lebih bertenaga.. Cuma simptom pembawakan budak cam lemau tu adelah jugak.. Huhuhu.. tu kene berperang dengan diri sendiri la tu...

Jom tgk gambar baby terkini... Tak sabar nak tunggu August.. Insya-Allah.. we will meet in person dear..



10 Nukilan Rasa:

  1. Bestnya Mairasa macam nakkkk jugak jew...

    BalasPadam
  2. alhamdulillah baby sihat.. comelnya.. semoga kak selamat melahirkan..

    BalasPadam
  3. Kak Aina.. meh la join the club... boleh lagi tu..
    Aiza.. doakan selalu yer.. :)

    BalasPadam
  4. alhamdulilah...baby sehat.. semoga dipermudahkan urusan

    BalasPadam
  5. dah nampak baby nyer...jaga kesihatan yer kak...

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah... semoga baby sentiasa sihat... Doakan selalu yer kawan-kawan... :)

    BalasPadam
  7. alhamdulillah..seronoknya tengok gambar scan baby tu kak mai..

    BalasPadam
  8. alhamdulillah..comei jer duk dalam tu..;)

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie