-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

FEBRUARY 2014 GIVEAWAY

CLOSED

Bismillahirrahmanirrahim..........
 


Dah lama kan tak buat giveaway.. So sempena tahun baru ni dan bulan promo Vitalea Shaklee, aku nak anjurkan giveaway ler.. Hadiah give away ni merupakan sebotol Multivitamin + Multimineral Shaklee yang juga dikenali sebagai Vita-Lea. You ols nak tahu kelebihan Vita-Lea ni boleh rujuk disini. Kenapa aku pilih hadiah ni? Sebab aku sayang you ols semua dan mendoakan you ols semua sentiasa sihat walafiat.. so that kita boleh selalu bertemu didalam dunia blog ni..

OK.. apa syarat-syarat penyertaan?
# Copy Paste Banner ni dan buatkan satu entry dalam blog atau FB anda

# Wajib Follow Blog Saya

# Wajib Like page saya di FB

# Tinggalkan Komen dan link blog atau FB anda

Pemenang akan dipilih oleh RANDOM.ORG untuk mengelakkan sebarang pilih kasih

GIVEAWAY INI AKAN AUTOMATIK TERBATAL SEKIRANYA PENYERTAAN KURANG DARI 50 PESERTA.

senarai nama peserta refer disini

Majlis Pertunangan di Kuala Kangsar

Bismillahirrahmanirrahim..........

Sabtu lepas selamat sudah majlis meminang dan bertunang adik aku dengan gadis Kuala Kangsar.. Insya-Allah.. Majlis perkahwinan akan dilangsungkan dalam masa setahun dengan persetujuan kedua belah pihak..   Tak banyak gambar yang aku boleh snap sebab masa ni jugak Syafiq tengah demam.. Kesian anak mama.. every month demam sekarang...

Perjalanan dari Teluk Intan (rumah mak) ke Kuala Kangsar kira-kira sejam jer... tapi disebabkan konvoi ambik masa 2 jam juga baru sampai... Jom layan jer la gambar yang sempat aku snap.. Semoga perhubungan mereka kekal ke jinjang pelamin...

Hantaran dari kedua belah pihak- Belah aku guna balik bekas hantaran perkahwinan kakak bulan disember lepas..



Jurucakap belah perempuan
 Jurucakap belah lelaki- belah kami ler tu
Ayah tiri ku..
 Ayah perempuan
 Upacara sarung cincin oleh ibuku...



Itu jer la gambar yang dapat aku snap.. lepas tu terus bergegas keluar sebab Syafiq dah merengek-rengek dengan papa dia...

First CPUV Campaign 2014

Bismillahirrahmanirrahim..........

Alhamdulillah... hari ni ade tersangkut satu CPUV campaign.. Ni ler campaign pertama tahun ni... Lama betul nak lekat satu... Kalau you ols jumpa ni, rajin-rajin la klik yer :)


2nd Check-up (Pregnancy ke 6)

Bismillahirrahmanirrahim..........

Alhamdulillah... last saturday pergi untuk 2nd check-up. This time check up doktor nak screening samada baby normal atau sebaliknya... At the same time ambik result darah thalassemia screening aku haritu..

Since check up hari sabtu kene angkut la semua anak-anak aku kan.. and as usual aku akan pesan.. suruh duduk diam-diam.. dialog aku ngan anak-anak..

Mama: Duduk diam-diam yer... mama nak tgk baby dalam perut
Kak Ngah: Camne nak duduk diam-diam mama, kerusi ade dua jer.. tak cukup
Mama: Oklah camtu.. berdiri diam-diam
Doktor: Hahahaha.. Ni terlebih DHA ni.. Cerdik!!
Mama: @@#$^!&!*(- terima jer la... hahaha

Masa scan baby.. Masya-Allah... dah cukup sifat.. dan amat aktif.. nampak jelas dok menendang2 dalam perut.. walaupun mama tak leh rasa lagi... Maklumlah... baby still kecik kan.. Tapi amat teruja tengok perkembangan dia..

Mengikut kata doktor, baby berkembang dengan normal and everythings looks ok.. Alhamdulillah.. risau jugak la kan.. maklumlah.. mama dah 36 tahun.. high risk dah ni.. tambahan plak anak dah ramai.. Yang penting results darah aku confirm, I'm not the thalassemia treat.. So, turn hubby plak kene buat screening...

Sepanjang kehamilan ni aku still consume supplement dari shaklee.. Maklumlah... selalunya hb aku akan rendah semasa pregnancy.. Hopefully this time tak ler rendah sangat...
Jadual supplement yang aku ambik sepanjang pregnancy kali ni:-
Pagi: ESP+ Mealshake (before breakfast)
After breakfast: 2 biji Vita-lea + 1 biji Sr Vit C
After Lunch: B-Complex
Before Sleep: 2 biji ostematrix + 1 biji omega..

Alhamdulillah.. pregnancy ni aku kurang alahan dan lebih bertenaga.. Cuma simptom pembawakan budak cam lemau tu adelah jugak.. Huhuhu.. tu kene berperang dengan diri sendiri la tu...

Jom tgk gambar baby terkini... Tak sabar nak tunggu August.. Insya-Allah.. we will meet in person dear..



Senarai Peserta February Giveaway 2014

Bismillahirrahmanirrahim..........

Terima kasih kepada semua kawan-kawan yang sudi join GA ni.. Details GA boleh refer DISINI

Senarai nama akan diupdate from time to time yer..

 SENARAI PESERTA FEBRUARY GIVEAWAY 2014 (Last Update- 27/2/2014 4:03pm)

  1. http://ourmemoria.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  2. http://jueazrin.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  3. http://karyamahirah.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway-by-mazatulazura.html 
  4. http://nuurfarhani96-misswhiterose.blogspot.com/2014/02/february-giveaway-2014.html 
  5. http://theonlygirl98.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  6. http://zamani84.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  7. http://zaralisha.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway-by-maizatul-azura.html 
  8. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  9. http://jmbelog.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  10. http://iamtifa.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  11. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  12. http://patungpink.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  13. http://rusukiri.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  14. http://taiptaipkeyboard.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  15. http://ibulala.blogspot.com/2014/02/february-giveaway-2014.html 
  16. http://ape-kinah.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  17. http://balqishhnasran.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  18. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  19. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2014/02/february-giveaway-2014.html 
  20. http://namakusuzy.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  21. http://nuyushahidarahim.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  22. http://www.syuhadasalleh.my/2014/02/february-giveaway-2014.html 
  23. http://harxenharley.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  24. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  25. http://petakbunga-diari.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  26. http://smileon-secret.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  27. http://www.aienhermionie.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  28. http://myimpian11.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  29. http://noorhanim94.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  30. http://rabiabiz79.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  31. http://beloglistaimifiqa.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  32. http://diyanawan.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  33. http://thesilentfreezesoul.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  34. http://ku-muslimah-biasa.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway-by-mazatul-azura.html 
  35. http://kakarians-forever.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  36. http://www.mizzaiza.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  37. http://dewqracintakita.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  38. http://mawarberduri4147.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html
  39. http://chocolatefreeze.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  40. http://madihahdaisy.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway_26.html 
  41. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  42. http://yanapinkblossom.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  43. http://coretangirlblog.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html 
  44. http://cek-asayangawak.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html
  45.  http://ctalfakhishah.blogspot.com/2014/02/segmen-february-2014-giveaway.html
  46.  http://nadcontestandgiveaway.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html
  47.  http://muslimahsejati96.blogspot.com/2014/02/february-2014-giveaway.html

Giveaway Buku Mendidik Anak Cara Rasullullah



Bismillahirrahmanirrahim..........
Kawan-kawan nak join, silalah klik kat banner ni yer...
http://ibulala.blogspot.com/2014/02/giveaway-buku-mendidik-anak-cara.html

Mulberry - Tuaian pertama

Bismillahirrahmanirrahim..........

Aku tanam Mulberry ni kira-kira sebulan yang lepas.. Masa beli tu, memang dah ade buahlah... Senang sangat jaga Mulberry ni.. Cuma pastikan kita siram 2 kali sehari untuk memastikan pokok sentiasa segar..

Sekarang aku cuma tanam dalam pasu.. sebab tanah kat rumah tak ler subur sangat.. Semalam dah banyak buahnya yang ranum.. So merasa la hasil tuaian pertama kami ni... Seronok sangat! Anak-anak suke.. katanya sedap! Rasa yang merah-kemerahan masam-masam manis dan warna gelap tu manis..

Pokok aku ni kecik sangat lagi.. tunggu la besar sikit... harap2 lebat ler buahnya... Ni la gambar Mulberry aku tu..






My Dreams- Financial Freedom




Bismillahirrahmanirrahim.......... 

 Aku percaya, semua orang ada angan-angan dan impian.. Angan-angan dengan impian tak sama yer.. Angan-angan kita sekadar berangan nak sesuatu tanpa tindakan.. tapi kalau impian, semua impian kita akan disusuli dengan tindakan yang menjurus ke arah mencapai impian tersebut.

So, apa impian kawan-kawan semua? Aku nak share impian aku hari ni.. Semoga akan terus jadi ingatan kepada aku agar terus berusaha merealisasikan impian aku ni... You ols yang baca ni adalah saksi kepada impian aku yer.. :) Insya-Allah, akan ku realisasikan suatu hari nanti..

Impian besar aku adalah Financial Freedom by 2016. So, camne aku nak capai financial freedom tu? Of course dengan Shaklee... Sebab kalau makan gaji jer, confirmlah x tercapai...

Ni adalah perancangan aku dalam Shaklee
1: Naik rank daripada Supervisor ke Sr. Supervisor this month (average income dalam RM3k-RM5k sebulan)
2: Naik rank dari Sr. Supervisor ke coordinator in June 2014 (average income dalam RM5k -RM10k sebulan)
3: Naik Rank dari coordinator ke Key Coordinator in December 2014 (average income dalam RM10k to RM15k sebulan)
4: Naik Rank dari Key Coordinator to Sr. Key Coordinator in March 2015 (average income dalam RM15k to RM30k sebulan)
5: Naik rank to the highest level in Shaklee in June 2015 (average income dalam RM50k sebulan)

Insya-Allah.. aku akan berusaha ke arah itu dan aku juga akan terus committed untuk membantu mereka yang ingin merubah nasib mereka juga. Disamping itu, aku juga berharap akan dapat spend masa yang lebih dengan keluarga.. balas jasa-jasa parents yang ternilai dan membantu mereka yang kurang berkemampuan..

Doakan aku yer kawan-kawan :)

'Think Big' 
'Retire young and rich'

Geram!

Bismillahirrahmanirrahim..........

Geram dan rasa sakit hati hari ni.. Bukan pasal ape pun, pasal kerja jer pun.. tapi geram sebab dah masuk 5 tahun aku disini.. tapi situation not really improved. Rasa cam buat keje sia-sia..

Astagfirul...

MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG

Bismillahirrahmanirrahim..........

 1622047_241627892686141_280465934_n 

Giveaway ni anjuran Tengku Butang sempena ulangtahun kelahiran beliau this coming 28th February 2014. Sempena ulangtahun beliau, ku ambil kesempatan ini mengucapkan 'Selamat Menyambut Ulangtahun Kelahiran. Semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan selalu didalam kerahmatan Allah S.W.T.. Semoga semua kasih sayang yang melingkari perjalanan hidup beliau berkekalan hingga ke syurga'

Jom ramai-ramai meriahkan GA Tengku Butang ni.. :) Klik jer banner tu.. 

Supplement Shaklee untuk Mencegah Pembentukan Batu Karang

Bismillahirrahmanirrahim..........


Apa itu penyakit batu karang?
Batu karang atau “renal stone” adalah keadaan dimana terdapat batu di buah pinggang atau salur kencing  seseorang. Batu ini terbentuk akibat dari mendakan mineral didalam air kencing. Selalunya kaum lelaki lebih cenderung untuk mendapat penyakit ini, namun kaum wanita juga juga tidak terkecuali dari mendapat penyakit ini.

Punca Batu Karang

Batu karang terbentuk disebabkan beberapa faktor terutamanyadisebabkan tubuh seseorang itu kurang air. Ini terjadi mungkin disebabkan kurang nya meminum air dan banyak berpeluh. selain dari itu, batu karang juga berpotensi untuk terbentuk apabila seseorang memakan banyak makanan yang mengandungi protein seperti daging merah, makanan yang masin, dan mengambil minuman yang berkafein.Batu karang juga lebih mudah terbentuk apabila seseorang itu mempunyai penyakit kencing manis dan darah tinggi.

Simptom Batu Karang

Kebiasaannya batu-batu yang bersaiz kecil akan keluar dari tubuh seseorang melalui air kencing. Namun, sekiranya batu ini mempunyai saiz yang agak besar, ia akan mula tersekat dalam salur kencing dan menyebabkan seseorang itu berasa tidak lawas apabila kencing, kencing yang sedikit, kerap kencing dan juga sakit yang tidak tertahan yang dapat dirasai di bahagian belakang pinggang. Selain itu, individu itu mungkin juga akan demam, muntah-muntah, loya, kencing berdarah dan berasa sakit apabila kencing.

Cara merawat dan mengatasi

Batu karang yang tidak terkeluar melalui air kencing memerlukan rawatan yang membolehkan batu itu keluar dari buah pinggang atau salur kencing yang tersumbat. Doktor akan memberi ubat tahan sakit untuk mengurangkan sakit yang dialami pesakit. Kemudian, pembedahan kecil diperlukan untuk membuang batu karang itu.

Bagaimana untuk mencegah Penyakit Batu Karang

Batu karang boleh dicegah dengan meminum banyak air masak dan mengurangkan minuman yang berkafein.

Supplement dari Shaklee untuk Batu Karang


Setiap supplement dari shaklee memainkan peranan berikut dalam mengatasi dan mencegah pembentukan batu karang.

  • B-Complex - menurunkan oksalat (garam mineral) yg membentuk batu karang
  • Vita-C - mengasidkan urin dan batu karang tidak akan terhasil dlm urin berasid
  • OsteMatrix - mengandungi Magnesium yg menurunkan oksalat & mencegah pembentukan batu karang
  • Alfalfa Complex - mengurangkan infeksi & inflamasi
  • Carotomax - menyembuhkan luka di urinari akibat batu karang
  • Lecithin - membekar lemak berlebihan yg mendorong pembentukan batu karang
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie