-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

First Check-up (Pregnancy ke-6)

Bismillahirrahmanirrahim..........

Alhamdulillah.. pagi tadi aku pergi buat first check up untuk baby.. Disamping tu terus buat Thalassemia Screening Test since Syafiq confirmed as Thalassemia Carrier.. As usual aku pilih SALAM seksyen 19 untuk bab-bab pregancy dan maternity ni. Bukan ape, dah selesa disitu walaupun bukan doktor yang sama..

This time ingat nak check ngan doktor Siti Mariam tapi dia sesi petang plak. Malas aku nak datang 2-3 kali, so proceed jer la dengan Doktor Asmah. Ok jugak doktor tu... kecik jer orangnyer... So, dah ambik rekod sume, start la proses scanning.. nak tengok baby.. Tak sabar betul! Bila scan, doktor kata baby slightly kecik dari tarikh yang sepatutnya kalau follow last date of period. But it's ok.. nanti next 2 weeks dtg balik re-confirm Due Date. As of today, EDD ku adalah pada 19/8/2014.

Seronok tengok baby! Dah sempurna sifat dan yang penting heart beat dia normal... Masya-Allah... Indah sungguh ciptaan Allah... Walaupun dah anak ke-6, excited tu still sama... Subhanallah.. Semoga baby membesar dengan sihat dan sempurna... Mama dan papa tak sabar dah nie...

Masa doktor nak bagi vitamin, aku inform yang aku ambik supplement Shaklee.. So doktor kata ok then suruh continue jer and add omega guard sekali untuk DHA.. Alhamdulillah.. doktor pun tak halang ambik supplement Shaklee malah encourage to continue... 

Ni la rupa our new member to be... Insya-Allah.. will meet us in August 2014..


6 Nukilan Rasa:

  1. alhamdullilah.. baby sihat.. syukur sgt.. mst tak sabar beraya dgn org baru...

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah.. risau jugak time tu x larat dah nak bawak badan.. :)

    BalasPadam
  3. TAHNIAH... seronoknya ngandung.. the best momment.. :)

    BalasPadam
  4. alhamdulilah.. semoga baby semakin sehat

    BalasPadam
  5. Tumpang seronok tengok gambar scan baby tu kak mai...hehe...moga sihat selalu mama and baby :)

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie