-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Cerita Pekasam Daging

Bismillahirrahmanirrahim..........

Seperti yang aku janjikan... nak buat entry untuk pekasam daging.. Perkenalan dengan pekasam daging adalah melalui facebook.... Masa tu member post gambar dia masak pekasam daging... terus komen dan decide nak try... Walhal pekasam ni bukan makanan aku la... Tapi cik abg cukup suke makan pekasam ikan..

So, order 2 jer dulu.. Harga sebungkus RM9 + delivery RM6. Total RM15 ler... Tapi aku beli 2 bungkus terus... Manalah taw sedap kan... Next day delivery and next two days dah sampai ke tangan aku. Since aku guna address office... bukak la nak tunjuk kat member.... we ols sama-sama curios nak taw camne rupa pekasam tu... Mungkin sebab air-cond environment, bau dia cukup menusuk kalbu... hahahah... Ambik kaw!

Balik rumah terus try for dinner... Kat rumah bau dia tak ler sekuat masa bukak kat office.. boleh la.. Tapi pekasam ni belum dipotong. so kene potong sendiri ikut suke yer.. Tapi eloklah potong nipis-nipis...

 Pekasam daging yang selamat dipotong
 Potong jugak cili padi
 Bawang besar
 Pekasam daging sedang digoreng- masak daging separuh masak dan masukkan cili & bawang besar
 Dah siap untuk dinikmati... Nampak best kan??
 Kalau you ols nak try, boleh ler contact pengedar dia di 017-4073325

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie