-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

cuti krismas

Bismillahirrahmanirrahim..........

Cuti krismas.. aku memang totally flat! pergi be;i semua persiapan persekolahan anak.. dah lama x bersesak-sesak... very tiring!!! Nanti ler.. ku combine story... :)

Jengjalan di Taman Tasik Perdana

Bismillahirrahmanirrahim..........

Sekadar mengabdikan kenangan bawa anak-anak ke Taman Tasik Perdana masa Keputraan Sultan Selangor haritu (11/12/2013).. Since Selangor cuti, KL kerja.. saje la kan nak contribute kepada kesesakan di KL... huhuhu








Anak-anak sentiasa menjadi penawar jiwa...

Budget Kembali ke Sekolah

Bismillahirrahmanirrahim..........



Kurang dua minggu lagi sesi persekolahan 2014 akan bermula… aku pasti obu bapa dah start bz dengan preparation untuk persekolahan anak-anak… Aku frankly speaking.. belum buat sebarang persediaan…

Alasan? Banyak alasannyer ni.. tapi tak baikkan nak bagi alasan… itukan tanggungjawab aku sebagai parents.. Kenelah berhenti bagi alasan dan start with action! OK..ok… Insya –Allah cuti krismas ni or weekend kita gi bei barang-barang sekolah yer anak-anak…

Untuk anak yang ramai cam aku.. jom tengok budget persekolahan anak aku setiap seorang…

Kakak (SKTSM & KAFA)
Yuran KAFA & PIBG – RM600
Buku KAFA & Buku Tulis- RM250
Van Sekolah- RM 70 ( 2 sesi)
Total: RM920.00

Kak Ngah (SRAI 19)
Yuran Sekolah & PIBG – RM379.00
Yuran Makan- RM500.00
Van sekolah- RM60
Total: RM939

Huda & Husna (Taski ABIM)
Yuran : RM680 x 2 orang = RM1,360
Van sekolah : RM35
Total: RM1395

General Expenses
Baju sekolah : 3 pasang seorang
RM25 X 3 X 2 orang = RM150

Kasut Sekolah : 2 Pasang seorang
RM30 x 2 pasang X2 orang = RM120
RM30 X 1 pasang x 2 orang= RM
Total: RM180

Stokin : 3 pasang seorang = RM15

Beg : 1 setiap orang
RM80 x 4= RM320

Alatan menulis (pencil, pen, colour, pembaris, colour etc..)= RM15/seorang
= RM60

Total keseluruhan budget = RM 3,979.00

Budget ni tak termasuk perbelanjaan sekolah dan transit… banyak tak? Camni ler duduk kat Bandar.. kalau gaji setakat 5-6 ribu.. memang kene hidup ala kadar jer la.. tapi Alhamdulillah… rezeki sentiasa mencukupi… walaupun tak leh nak bermewah cam orang lain..


Ni budget aku untuk 4 orang anak yang bersekolah... Budget pun budget yang murah-murah jer.. Not go branded... Yang penting.. anak-anak mendapat pendidikan yang sempurna.. So.. kene tanya balik diri sendiri.. boleh ker nak bersara awal camni? Insya-Allah!!

Craving for junk food!

Bismillahirrahmanirrahim..........

Kesian kat badan aku sekarang… Aku pun tak tahu kenapa.. pregnancy kali ni aku tak berapa nak makan nasi.. Tapi lebih kepada junk food.. Craving for somethings sweets.. Kalau makan nasi aduh.. cam makan angina jer.. telan sekadar buat syarat.. but no satisfaction.. Tapi cer bagi junk food cam cloud 9, burgers, wafer, chocolates.. confirm leh telan! Aiyakk!! Tak pernah la jadi camni sepanjang pregnancy yang lain..


Kawan yang rapat dengan aku memang tahu yang aku bukan suka makan coklat! Biasanya aku memang say ‘NO’ la bila diorang offer coklat.. but this time, apsal ntah.. teruk bebeno nak makan coklat.. Dah le aku ni overweight.. control..control… kang tak pasal pasal kene diabetes kang, naya…

Husband kata, maybe anak aku ni nak jadi cam omputih kot… nak makan western jer… Ni bukan symptom mengidam yer… tapi tekak lebih menjurus ke arah itu…. Scary aku! X pergi pun lagi buat confirmation ngan doktor… maybe tunggu masuk 3 bulan dulu kot… Tak planning ape pun lagi… Yang penting, pregnancy ni aku rasa pregnancy symptom tu teruk sikit… Pening.. loya… sakit pinggang.. memang menjadi-jadi… Yang lain tak ler seteruk ni kecuali anak sulung ler… Maybe bongsu dah kot!

Apa-apa hal pun, doa aku agar baby growth dengan sihat.. Buat teman-teman yang masih mencuba untuk mendapatkan cahaya mata, aku doakan semoga urusan kalian dipermudahkan… Amin…

p/s: doakan kami sihat yer… Mood berblogging dan ber fb kelaut..... kayuh slow-slow...

Tahniah Kepada Pengunjung Bertuah saya yang ke 30000

Bismillahirrahmanirrahim..........

Alhamdulillah… bertemu sudah dengan pengunjung bertuah blog aku yang ke 30000… Pengunjung bertuah tersebut adalah En.Mat Nor.


Review Blog Mat Nor
Blog berkisar pada coretan peribadi tetapi untuk sesiapa yang berminat dengan masakan jepun.. Boleh terjah blog beliau.. Ade resepi yang boleh dicuba! Nampak Menarik!

Tahniah kepada beliau! Semoga trial set Kesihatan Optimum ni memberikan manfaat kepada beliau.. Silalah bagi details untuk penghantaran set trial tersebut ke phone saya 012-6629171.

MENCARI PENGUNJUNG KE 30,000

Please Scroll down for latest enry(Sticky Note)

~CLOSED~

Bismillahirrahmanirrahim..........


Saya mencari pengunjung yang ke 30,000. Pengunjung bertuah akan menerima Trial Pack Shaklee (Set Kesihatan Optimum bernilai RM80).

Syarat-Syarat untuk menerima Trial Pack Shaklee (Set Kesihatan Optimum).
  • WAJIB membuktikan anda pengunjung ke 30,000 dengan print screen seperti dibawah. Nombor yang dibulatkan mestilah 30,000. Ada entry di blog / FB anda mengatakan anda merupakan pengunjung ke 30,000 blog saya.Contoh print screen seperti ini.



  • Merupakan FOLLOWER blog saya.
  • Tinggalkan link entry diruangan komen ini.  

Bakal Ahli keluarga Baru

Bismillahirrahmanirrahim..........



Welcoming upcoming new member in our home.. huhuhu.. Aku dah syak yang aku pregnant again! Sebab period tak consistent since last month and this month terus x muncul.. Tunggu jugak 2 weeks baru test.. The results is positive! Subhanallah… rezeki yang Allah berikan.. Walaupun Syafiq masih menyusu badan. Maklumlah… dia baru setahun 2 bulan kan! Tapi husband kata, tak per la.. dah rezeki…

So kene susun strategi.. Banyak benda nak kene upgrade la.. Supaya mereka lebih selesa.. anak-anak memang seronok jer bila mama bagitau mama pregnant lagi! Mama? Terima jer seadanya … Semoga baby growth dengan sihat yer..

Nak Jadi Sponsor!

Bismillahirrahmanirrahim..........

PENGUMUMAN

Kepada Blogger yang hendak menganjurkan sebarang GA dan mencari sponsor boleh hubungi saya.. Insya-Allah.. saya akan sponsor hadiah untuk GA anda. Terbuka kepada orang yang paling awal menghubungi saya di 012-6629171

5 Month Sebagai SID

Bismillahirrahmanirrahim..........


Alhamdulillah.... 5 bulan aku sebagai Shaklee Independant Distributor banyak mendidik hati.. Tujuan asal aku join Shaklee sebenarnya hanya suka-suka sebab aku memang pengguna supplement shaklee.. Bila jadi member, aku mula rasa nak share kelebihan supplement Shaklee memandangkan aku memang consumer yang merasai sendiri kelebihan supplement ni.

Selepas itu, aku terfikir nak jadikan Shaklee sebagai sumber income kedua... Alhamdulillah! Selepas 5 bulan aku secara sahnya dilantik sebagai Supervisor Shaklee yang income mencecah 4 figure.. Sebenarnya sekarang, aku gembira sebab aku bukan saja dapat berkongsi produk yang berkesan untuk aku dengan orang lain...

Tak dinafikan, sebagai umat nabi Muhammad S.A.W, kita selalu diingatkan supaya tetap dengan habbatussauda dan madu.. untuk mengelakkan penyakit.. Aku memang consume both.. tapi Islam tidak pernah menghalang umatnya dari mencuba product lain sekiranya produk itu halal dan tidak diragui..

Tak kisah apa yang kita lakukan... niat kene betul... Kerana semuanya bermula dengan niat... Jom aku nak share pendapatan aku bulan ni... Alhamdulillah... Dapat membantu suami meringankan perbelanjaan keluarga dan membantu berusaha meningkatkan kesihatan mak yang menderita sakit buah pinggang.. Aku bersyukur sebab sekarang aku mampu membekalkan supplement untuk mak..


Sekiranya you ols berminat nak tambahkan juga pendapatan dan berkongsi kebaikan product dengan orang lain, boleh hubungi aku... Insya-Allah... aku akan bimbing sampai you ols berjaya :) Tapi, mestilah ada syarat-syaratnya....

Syarat yang simple tapi tak mudahnyer:-
# Boleh dibimbing
# Sanggup cabar keupayaan diri
# Mampu mendidik hati
# Berniat untuk membantu keluarga, diri sendiri dan orang lain

~ Kalau anda sanggup, Insya-Allah... anda memang sesuai bersama saya :) Details untuk membership leh refer DISINI

Loading Tak sudah!

 


Bismillahirrahmanirrahim..........



Bercinta aku nak update blog sekarang.. Mungkin sebab musim hujan kot.. Connection kat rumah alahai.. sangatlah menyedihkan.. Kalau bw pun x leh nak tinggalkan komen.. loading…loading…loading…. Wargh.. tension! Banyak ooo story nak share.. Terpaksa tangguh!!!

Hujan sangat lebat ketika ini.. mood dah naik boat.. so curik tulang jap! Oops.. kantoi!!
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie