-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

SET KESUBURAN SHAKLEE- FULL PACK




Bismillahirrahmanirrahim..........

 


Set Kesuburan Shaklee full pack mengandungi kesemua di bawah:-

Untuk wanita : Vitalea, B Complex, Vita-C, Alfalfa dan GLA Complex,
Untuk Lelaki : Vita Lea, B complex, Vita C, Zinc Complex dan Vitamin e.

Basically VitaLea, B-Complex dan Vita-C adalah supplement asas untuk kesihatan dan tambahan untuk set kesuburan adalah Alfalfa, GLA Complex, Zink Complex dan Vitamin e. Jom tengok fungsi setiap supplement ni.

Vitalea- merupakan Multivitamin dan Multimineral yang membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Ia berfungsi untuk memenuhi ruang2 kosong dalam tubuh kita di mana mungkin kita tak cukup vitamin/mineral dari diet kita. Jadi bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

B Complex- penting terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan. Disamping itu, ia membekalkan kesemua vitamin B yang diperlukan untuk pembebasan tenaga.

Vita C - Berfungsi untuk pembinaan dan pemulihan sel.

Alfalfa- Berfungsi untuk wanita membantu dalam hal2 organ kewanitaan dan menyelesaikan masalah seperti keputihan dan sebagainya.

Supplement penting untuk kesuburan adalah GLA Complex untuk wanita dan Zinc Complex untuk suami. Bagaimana kedua2 ini berfungsi?BAGAIMANA VITAMIN-VITAMIN INI MEMBANTU ANDA UNTUK CEPAT HAMIL?

GLA Complex- membantu tubuh menghasilkan cecair kesuburan yang antara kebaikannya ialah memberi ruang untuk sperma terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna seperti putih telur. Dalam sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang seperti itu, iaitu yang menunjukkan seorang wanita sedang berada dalam waktu subur. Namun, tidak semua orang mendapatkannya. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tidak bersama pada hari subur pun masih ada peluang untuk hamil sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

Zinc Complex - membantu menghasilkan sperma berkualiti yang boleh bertahan hingga 3 hari di dalam tubuh wanita, dan ia juga membantu penghasilan sperma yang banyak dan sperma yang normal(tidak cacat). Sperma yang berkualiti adalah sperma yang seimbang antara kepala dan ekornya. Lagi banyak sperma berkualiti yang dihasilkan, lagi tinggi peluang untuk telur bersenyawa dengan sperma.


Untuk mereka yang belum dikurniakan zuriat, usahalah, banyakkan berdoa.. Boleh amalkan doa-doa dibawah.. Insya-Allah... Jangan pernah putus asa!

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie