-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Nak Masukkan ke Tadika ke Tak Nak?

Bismillahirrahmanirrahim..........

Hujung tahun ni dah start ler nak fikir pasal sekolah anak-anak… aku dok fikir nak hantar tak si Husna masuk tadika.. Next year dia dah 4 tahun.. Kalau kakak-kakak dia 5 tahun baru aku hantar gi tadika… But this one, selepas aku kira kos hantar gi pengasuh ngan masukkan dia ke tadika lebih kurang jer.. terfikir plak elok hantar gi tadika. At least dia ade juga belajar doa-doa… Lagipun budak tahap dia ni cepat jer belajar…


Kalau dari segi kos lebih kurang jer... 

1-Kos hantar nursery (dia seorang)- RM250

2-Kos hantar tadika (dia seorang)
Yuran bulanan- RM110
Transit- RM60
Day Care- RM100
Total : RM270

Apa pendapat you ols.. Elok ke tak hantar gi tadika pada umur 4 tahun or should I wait till she’s 5 years old?

4 Nukilan Rasa:

  1. Kalau sy nak hntr tadika tu tgu umo 5 tahun kut. Takut lama sgt bljr nanti jd jemu pulak. Tp anak sy yg 4 tahun tu br hantar pi klass membaca. Tahun depan nak masuk tadika dah walaupun baru 4 tahun lebih.

    BalasPadam
  2. fikir camtu gak... tapi cam ok gak masukkan.... Lagipun nampak dia minay nak belajar...

    BalasPadam
  3. Samalah juga dengan saya, kak. Tahun depan anak saya Haziq umur 4 tahun. Terfikir juga nak anta dia ke tadika, tapi tadika yang saya call tu dia cakap terima anak yang umur 5 dan 6 tahun je.

    Saya terfikir juga nak hantar ke tadika lain yang terima umur 4 tahun, sebab tujuan saya ialah untuk dedahkan anak dengan kemahiran berbahasa dan bersosial dengan rakan-rakan sebayanya. Cuma saya belum berkesempatan nak call tadika lain satu persatu.

    BalasPadam
  4. Alhamdulillah.. Tadika Abim kat rumah tu terima 4 tahun :)

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie