-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Geram tak Habis...

Bismillahirrahmanirrahim..........




Semalam masa aku dok sibuk ngan audit, one of our team member dari subsidiaries company bersama client telah menjalankan aktiviti testing kat staging.. Alahai geramnyer aku rasa.. sebab during the test, ada client from big company yang memang well known la dlm Malaysia ni kan. Company yang selalu bercakap tentang keselamatan, kesihatan.. yag selalu menganjurkan ‘safety awareness’. Tapi staff sendiri tak tunjukkan contoh yang baik.. cam tak ada safety minded.. huhuhu..

Kenapa aku geram?? Diorang buat test untuk detector kat platform guna LPG Gas. Dah la PTW tadak! Pakai redah jer… LPG plak tu ambik dari forklift. Ada ke patut? Masalahnyer, kat tempat diorang macam-macam la issue keselamatan ditekankan.. itulah..inilah.. bila masuk kawasan vendor.. kenapa tak nak apply the same culture?

Staff plak, bila client minta, sume boleh. Hello… boleh tak ajar diorang untuk respect HSE requirements we ols? Tak tahu ker risiko LPG? Tak baca MDSD ke? Kalau terbakar ke, ada kes ke.. camne? Huh! Geram tak habis lagi nie… hahaha..

Itulah, kadang-kadang orang tak faham pemikiran orang-orang yang involve dalam safety.. dan memang mencabar nak create budaya yang sentiasa fikirkan keselamatan… Ya Allah, permudahkan urusanku dalam menjaga keselamatan rakan sekerja dan orang disekitarku.. Semoga mereka sentiasa menitik beratkan keselamatan diri dan juga orang lain… Amin…

3 Nukilan Rasa:

  1. salam jumaat kak.. bahaya tu kalau tak ikut prosedur keselamatan.. singgah menabung digi dan inti..

    BalasPadam
  2. uiks..bahaya tu tak ikut langkah keselamatan..main redah jer..huhu..

    BalasPadam
  3. macam buat keje ala kadar jer yer..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie