-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Dugaan bertimpa-timpa

Bismillahirrahmanirrahim..........

Dah 3 hari berturut-turut aku diduga... tapi tak dek la dugaan yang berat pun.. just suam-suam kuku jer... Akibatnya.. mama asyik EL jer la bulan ni... Nak buat camne... kan?

11/11/2013 (Isnin)

Bangun pagi, get ready ke tempat kerja.. Cuaca mendung, baru lepas hujan.. so hubby kata jalan basah kita lalu highway jer la... Yer la kan.. we ols naik motor gi keje.. hujan panas tu biasa ler kan.. So aku ok jer... sebab bukan aku bawak motor pun.. Perjalanan smooth jer la.. tetiba terasa motor bergegar.. Alamak... tayar motor pancit ler... Atas highway plak tu.. So, kene la tolak motor.. Jauh betul! Dah lama aku tak exercise.. ni salah satu exercise ler...

Call nombor tepi jalan untuk motor pancit, satu pun tak available... So, we all keep moving... Sampailah ada Hilux berhenti tawarkan bantuan untuk bawak motor ke bengkel.. Alhamdulillah.. So, bila dah berpeluh-peluh tu, malas ar nak masuk keje dah... EL ler aku ngan cik abg..

Cik abg sedang menolak motor... Aku? ambik gambar jer.. hehehe
 Yang di Pertua Agong lalu...
 Bantuan dari seorang hamba Allah yang budiman.. Terima Kasih :)
 Dah sampai kedai motor..
Since dah EL, balik rumah tidur jer la... hahaha.. Dah lama tak exercise, best gak ar... cross highway sume bagai.. mana nak dpt pengalaman tu kan?

12/11/2013 (Selasa)
Aku bekerja cam biasa... Balik dari kerja, cik hubby gi ambik anak-anak kat rumah pengasuh... Tengok Syafiq cam tak larat.. dan asyik muntah.. So, hubby kata jom bawak gi hospital.. Lepas Maghrib, terus bertolak ke Klinik Kesihatan Seksyen 7.. Sampai sana baru perasan, mama tertinggal purse.. So camne nak dptkan rawatan? Maykid pun tarak.. terpaksalah balik jer.. So, aku bagi makan ubat demam jer.

13/11/2013 (Rabu)
Bangun pagi rasa badan Syafiq sangat panas.. dia pun nampak tak larat.. Aku pun tak larat sebab dia asyik menyusu jer sepanjang malam.. So hubby kata jom gi klinik.. Sampai klinik tunggu turn la.. agak lama.. tapi it's ok.. klinik kerajaan.. kan ramai orang.. Bila jumpa doktor, doktor kata dah ade sign dehydrated.. so dia bagi refer letter untuk admission to ward. Aku decide nak bawak gi KPJ Seksyen 20 jer.. Tapi bila sampai sana, banyak pulak polisi, nak kene refer doktor pakar la bagai.. then alih-alih kata wad dah penuh. Sia-sia jer ambik insurance kan kalau camni? Tapi tak per... Hubby kata jom jer la gi HTAR.

We ols pun gi jer la ke HTAR... Dimasukkan ke zon separa kritikal... tapi at this time, dia dah banyak minum dan kurang muntah.. aku bagi minum yakult ngan jus wintermelon... Bagi susu jugak banyak-banyak.. x leh nak kene warded.. esok mama ade audit!! huhuhu.. Alhamdulillah.... tak kene admit dan dia pun dah start aktif balik.. lega hati mama...

Dah rasa sihat ler tu..

14/11/2013 (Khamis)
Bertolak dari rumah dan aku plan nak cepat-cepat la... sebab hari ni ade audit.. nak kene singgah beli refreshment aka breakfast utk auditor.. OTW tayar motor pancit lagi.. Astagfirullah... dah ler aku nak cepat nie... so, whatsapp akak office mintak tolong pick me up kat tepi jalan.. Terpaksalah tinggalkan cik hubby ku sorang-sorang.. Alhamdulillah.. cepat jer akak tu sampai then siap tolong bawak aku gi beli refreshment.. Agak kelam-kabut la sampai opis.. sebab dah kul 9.. Auditor pun dah sampai... Dalam kesibukan, sempat tanya hubby dia kat ner.. Alhamdulillah.. dia dah sampai office...

Itu jer la yang aku nak citer... rushing ni.. nak sambung audit plak :). Alhamdulillah.. dugaan tu tak buat kami 'meroyan'.. Semoga kami sentiasa menghargai antara satu sama lain...

11 Nukilan Rasa:

  1. Salam Mazatul,

    Moga dugaan berupaya menjadikan diri kita lebih kuat dan lebih sabar menghadapinya!

    BalasPadam
  2. mmg dugaan betoi la.asyik pancit tyar je kan.
    tak pa la nak buat macam mana kan

    BalasPadam
  3. Mai tayar tu tukar pakai rim sportlah. Akak dulu2 dah tak larat nak tolak motor sensorang pulak tu, kadang berdua. Lama2 tak larat dah melaburlah sikit beli rim sport dalam Rm360 jugak le masa tu tapi ambik tayar biasa2 ja tapi berbaloilah jarang nak kena tolak menolak lagi. Kalau pancit tu take time jugaklah angin nak keluar sepenuhnya. Tayar mahal sikitlah tapi setahun sekali je pun tukar.

    BalasPadam
  4. cian kak mai..sabar ya.. Allah nak bagi rezki agaknya.. +ve.. :)

    BalasPadam
  5. Dugaan kecik jer tu kan... mesti boleh sabar.. Insya Allah! Nak tukar sport rim gak.. tapi mahei nyer ler.... Insya-Allah... kene tukar gak ni

    BalasPadam
  6. dugaan mengeratkan lagi hubungan kak mazatul dan suami..Alhamdulillah..:)
    moga tabah yer..

    BalasPadam
  7. tabah yer kak .. semoga hubungan semakin erat dan sentiasa dalam lindungan Nya :)

    BalasPadam
  8. Tak pe. Ada hikmah disebaliknya. Redho dan sabar.

    ***peringatan utk diri sendiri jugak sebenarnya.

    BalasPadam
  9. ujian dari Allah tanda kasih sayang dari-Nya dan pasti ada hikmah-Nya.. ternyata kak dan husband kak tabah menghadapinya.. semoga perjalanan hidup kak berjalan lancar.. aiza menabung churp2&sunsilk.. :D

    BalasPadam
  10. Masya-Allah.. seronok rupanya bila ada kawan-kawan bagi sokongan... Alhamdulillah.. syukran ya Allah...

    BalasPadam
  11. kalo dah mcm ni terpaksa la EL.. hrp pihak2 tertentu memahami la kan... sabar byk2.. ujian Allah pasti ada hikmahnya...

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie