-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Chewable Vita-C from Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.......... 

Aku nak berkongsi tentang supplement Shaklee lagi yer.. Harap jangan bosan key.. What I share here is totally from our own experience.. Kali ni aku nak share pasal Chewable Vita-C. Sebelum mengenali Shaklee, aku akan bagi anak-anak makan chewable Vitamin C from C*****. Budak-budak memang suke la… Sebab manis cam sweets jer kan..  Kenapa aku bagi anak-anak makan Vitamin C??? Sebab anak-anak aku memang mempunyai alergi gen yang agak tinggi disebabkan suami ku masa kecil dulu memang pernah kene asma.. So, parents yg ade histori asma, make sure ambil langkah berjaga-jaga sebab anak-anak boleh mewarisi gen yang alergi tu..

Anak-anak aku amat cenderung terkena jangkitan selsema dan batuk.. especially bila musim yang tak menentu or exposed to those yang selsema dan batuk.. Dulu kerap jumpa doctor ambil ubat setiap kali diorang kene selsema dan batuk.. sebab nak elakkan kene serangan asma.. Then aku fikir, kesian anak-anak aku.. kecik-kecik mama dah bagi ubat-ubatan which is not very good in long term.. So, aku start beli vitamin C and bagi diorang makan.. Alhamdulillah.. dengan pengambilan vitamin C, antibody mereka lebih kuat.. Tapi kadang-kadang kenelah juga serangan selsema dan batuk.. but they manage to recover faster than previous. Aku juga pastikan mereka ambil madu every day untuk menguatkan system imunisasi mereka…

Satu hari aku try Chewable Vitamin C from Shaklee.. Bila bagi anak-anak makan at the first time, sume cam.. ‘tak nak la mama.. masam!’. Hahaha.. memang tak dinafikan rasa chewable vitamin C Shaklee agak masam compared to other brands di pasaran.. Sebab ape? Sebab Chewable Vita-C Shaklee tidak mengandungi sebarang perasa atau pewarna tiruan… Tapi sebab dah beli, so tiap kali mereka minta vitamin C aku bagi jugak la.. Alhamdulillah… sekarang diorang makin suke dengan rasa dia dan bila nak minta Vitamin C, diorang akan cakap.. ‘Mama.. Nak vitamin C masam’. Tak minta dah Vitamin C yang manis..

Jom tengok fakta mengenai Vitamin C.

Apakah Vitamin C?
Vitamin C dikenali sebagai Ascorbik Acid. Vitamin C TIDAK di simpan lama dalam badan. Sebab  itulah vitamin c perlu diambil setiap hari dan dalam kuantiti yang secukupnya

Tugas Utama Vitamin C
Membantu Memulihkan Kecederaan/Luka/Parut
Membantu meningkatkan system pertahanan badan dengan melawan bakteria jahat (Sistem Imunisasi)


Chewable Vita-C from Shaklee

 
Manfaat Chewable Vita C Shaklee

  • Tidak mengandungi sebarang pewarna, perasa, pemanis ataupun pengawet tambahan
  • 1 biji Chewable Vita C Shaklee bersamaan 1/2 biji oren iaitu bersamaan 100mg
  • Rasa oren semulajadinya sangat selamat untuk kanak-kanak dan orang dewasa
  • Memelihara kandungan antioksidan semulajadi dalam tubuh yg melindungi sel kulit daripada rosak dan melambatkan penuaan
  • Menguatkan tulang, gigi dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan sistem imun tubuh
  • Sangat sesuai untuk orang sukar atau tidak suka makan pil atau tablet
  • Manfaat Vitamin C Sangat bagus untuk menjaga kecantikan kulit dan awet muda

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie