-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kos hantar anak-anak ke Pengasuh.

Bismillahirrahmanirrahim..........






Aku dan suami dah survey tempat untuk jaga anak-anak. Since maid aku last Jumaat ni, so we all decide nak bagi orang jaga jer la.. Temporary tak yah ler ambik maid baru.. So, semalam aku dah pergi tanya kakak di lorong belakang kawasan perumahan aku.. Dia memang ambik upah jaga budak-budak.

Aku memang tak nak hantar anak-anak gi nursery.. Sebab pernah hantar sekali, habis anak-anak aku dijangkiti kudis buta.. Bila kene kudis buta, tahu jer la.. dah ler berjangkit, tinggalkan parut yg hodoh plak tu.. pastu sakit sebab bernanahkan… then semua baju, tuala tak leh campur sekali.. kene rendam ngan air panas lagi… huhuhu.. serik!

So, bila tanya kakak tu semalam, kira-kira dalam RM800 la total untuk jaga 5 orang anak aku.. 3 yang dah sekolah tu dikira transit RM100 seorang dan Syafiq dan Husna seorang RM250. So, bulan ni perbelanjaan we all naik la sikit.. campur transportation sekolah semua dah RM1K…

So aku cakap kat hubby, kalau pregnant lagi alamatnya next year aku akan jadi WAHM la.. Kene set target camtu la plak.. So, aku kene usahakan ke arah itu.. Insya-Allah.. Semoga Allah permudahkan urusan kami.. Yang penting anak-anak aku terurus… Tak per, susah dahulu.. Insya-Allah Allah permudahkan urusan yang akan datang.

You ols doakan kejayaan aku yer.. Semoga cita-cita aku membantu meningkatkan ekonomi keluarga besar kami dipermudahkan dan semoga impian aku memberikan kehidupan yang lebih selesa untuk anak-anak aku tercapai.

5 Nukilan Rasa:

  1. Mai! Tambah lagi ke...alhamdulillahhhhh....

    BalasPadam
  2. Seronok anak ramai kan..tapi akk ni 3 je.

    BalasPadam
  3. Kak Aina... tunggu yer.. x sure jugak ni.. Ibu Lala.. seronok tapi bila time bergaduh, pening...

    BalasPadam
  4. harap dipermudahkan segala urusan yer... ;)

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie