-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kenapa Set Kehamilan Shaklee?

Bismillahirrahmanirrahim..........

Bila kita disahkan mengandung, pasti kita nak yang terbaik untuk bayi didalam kandungan kita.. So, kadang-kadang takut nak makan yang bukan-bukan. Takut nak ambik supplement selain yang doktor bekalkan...

Berdasarkan pengalaman saya, anak pertama check-up swasta, anak kedua dan ketiga check-up hospital kerajaan dan anak ke-empat dan kelima check-up swasta balik.. Kebanyakan klinik swasta hanya akan bekalkan asid folic bila kita disahkan mengandung untuk bulan pertama.. Sebab asid folic membantu perkembangan bayi dalam kandungan.. Tapi ibu camne?

Bila check-up hospital kerajaan, kebiasaannya ibu mengandung akan dibekalkan dengan iron, b-complex dan asid folic. Ini supplement yang wajib untuk ibu mengandung.. Disamping untuk kandungan yang sihat, ibu juga kene sihat dan cukup segala zat yang diperlukan.. barulah bayi dalam kandungan juga sihat..

Jom tengok, apa yang ada dalam set kehamilan Shaklee



Vita-Lea adalah multivitamin yang jauh lebih baik dari Obimin. Ia membantu melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Keistimewaan Vita-Lea ia mengandungi iron formula yang membantu mencegah anemia yang sering dialami oleh wanita hamil. 

B-Complex Shaklee ada mengandungi tambahan acid folic yang sesuai untuk ibu mengandung. Semua sedia maklum, acid folic adalah sangat penting untuk mencegah kecacatan pada bayi. Ia juga membantu ibu mengandung untuk lebih bertenaga dan mengurangkan tekanan perasaan ketika mengandung.

Vita-C membantu mengaktifkan acid folic dan meningkatkan kadar penyerapan zat besi buat ibu mengandung. Ia juga membantuk meningkatkan antibodi ibu mengandung supaya tidak mudah jatuh sakit. Menurut doctor, wanita akan mengalami penurunan antibodi ketika mengandung. 

ESP pula membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Keperluan protein meningkat ketika wanita sedang mengandung kerana protein diperlukan untuk membina placenta dan sel tubuh bayi. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi.

OsteMatrix untuk menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Bayi memerlukan kalsium yang tinggi untuk pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat. Bayi akan mendapatkan bekalan kalsium ini dari tubuh ibunya, maka wanita mengandung perlu sentiasa memastikan jumlah kalsium adalah mencukupi untuk keperluan bayi dan untuk ibu itu sendiri. OsteMatrix juga boleh mencegah masalah kejang atau simpul biawak yang sering dialami oleh ibu mengandung. 

OmegaGuard adalah pengganti untuk supplement NeuroGain saya semasa kandungan pertama dahulu. Ia mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan.

Zinc Complex dapat membantu untuk improve pregnancy outcome. Outcomes tu termasuklah lahir tak cukup bulan, pregnancy induced hypertension,prelabour rupture of membranes, post-term pregnancy, neonatal jaundice dan banyak lagi.

7 Nukilan Rasa:

  1. akak saya mkn gak benda alah ni..bagus ke????hihi

    BalasPadam
  2. Ct Cheery... Insya-Allah.. Bagus ke tak tu Ct kene rasa sendiri yer.. sebab kesan pada badan setiap orang lain-lain... Nanti share yer pengalaman :)

    BalasPadam
  3. perkongsian pengalaman yang baik.. aiza ingatkan klinik membekalkan vitamin secukupnya untuk wanita hamil.. kena ada makanan tambahan juga la ya.. aiza singgah menabung ford.. :D

    BalasPadam
  4. Kalau gi Klinik Kesihatan Insya-Allah diorang bekalkan semua tu Aiza.. Tapi kalau gi Klinik Swasta.. biasanya doktor bagi asid folic jer.. Maybe sebab cost mahal kot :)

    BalasPadam
  5. shaklee mmg terbaik kan.. awk mkn ni ke trs boleh mengandung?

    BalasPadam
  6. Deqla Manjew, ni set utk org yg dah pregnant.. bukan untuk pregnant..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie