-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kembara Jelajah Sabah- Introduction

Bismillahirrahmanirrahim..........



Kembara Jelajah Bumi Sabah- Negeri di bawah bayu… Best tak tajuk tu?? Hahaha.. Well… seperti yang aku war-warkan yang aku akan menjelejah ke Negeri di bawah bayu aka Ladies Day Out. Ladies Day out ni actually out tagline utk gi holiday bersama kengkawan i.e. family all leave behind.. Alhamdulillah.. so far hubby restu jer join aktiviti camni… 

Boleh dikatakan holiday we all ni cam holiday budget.. sebab cost semua tak sampai pun RM1K (flight both way, penginapan, sewa kereta, minyak, entrance fees, makan seafood, etc..). Seronok gak la… Congratulations untuk diri sendiri ar.. sebab berjaya menjayakan itinerary sendiri and spend within budget.. hahahaha...

Jom tgk itinerary aku di sana (5 days 4 night…). Boleh jugak you ols nak buat reference kalau nak ke sana yer…

Trip Itinerary to Kota Kinabalu- 27/9/2013 to 1/10/2013

DAY 1- 27/9/2013 (Friday)
Departure from KLIA LCCT- 9.20pm
Arrived KK LCCT- 11.59pm
Check-in Seapark Condotel (3 min from KK LCCT- Tanjung Aru Plaza)

DAY 2- 28/9/2013 (Saturday)
7.00am- Bergerak ke Kudat (Tip of Borneo)- 3 hrs driving
4.00pm- Bertolak ke Mimpian Jadi Resort- 2.5 hrs driving from tip of borneo

Attraction along the way
Tuaran (36km, 43 minits)
-Upside down house (entrance rm10)

- Linangkit Cultural village (entrance rm 25- 3 hours advance booking)

-Tamu Tuaran

Kota Belud (39.2km, 41 minits)
- Tamu Kota Belud

Kota Marudu (46.6km, 43 minits)
-  Tamu Kota Marudu

Kudat (58.3km, 1 hour, 1 minit)
-Tip of Borneo- Tanjung Simpang Mengayau (28.8km, 35 minit)

-Honey Bee (Entrance RM5)

-Kg Sumangkap- Gong Factory (Entrance RM5)

- Long House Rungus Kg. Bavanggazo (Entrance RM3)

DAY 3- 29/9/2013 (Sunday)
6.30am- Bergerak ke Ranau (Poring Hot Spring)-105km, 3hrs driving
5.00pm- Menginap di Kundasang

Attraction along the way
Kundasang (1h 17m)
- Nabalu Handicraft Market

- Kinabalu Park 

Ranau (1h)
- Poring Hot Spring (1h)

- Kampung Luanti, Fish Spa (18.3km, 22 min)

DAY 4- 30/9/2013 (Monday)
-   Check-out & bergerak ke KK
-   Sabah Tea Garden (26.4km, 30min)
-  Borneo North Railway
-  Check-in Likas Square Apartment
-  KK sightseeing (Free & easy) 
  • Philipino Market
  • Jesselton Point Waterfront
  • The Waterfront
  • Anjung Senja (Api-Api- seafood)-Dinner
 DAY 5- 1/10/2013 (Tuesday)
-   Check-out
-   KK sightseeing (Free & Easy)
-   Check-in (KK LCCT) @ 4.30pm

Ni planned itinerary jer.. Actual tak ler camtu.. banyak kelonggaran.. sebab we ols free & easy jer.. Janji enjoy!! Sabar yer.. nanti aku cerita details day by day of the trip.....
 

6 Nukilan Rasa:

  1. Bestnya...next time jemput sy skali hehehe

    BalasPadam
  2. rokot nuluhan.. kalau tahu nombor kamu, sudah lama saya contact.. huhuhu

    BalasPadam
  3. wah baeznye
    bajet tu pun ok kan
    yumida pernah study sana
    mmg tempat yg sesuai n startegik utk melancong

    BalasPadam
  4. Mai len kali nak Ladies day out ajak Kak Aina sekali.

    BalasPadam
  5. syoknye.. sy xpenah lagi sampai sana... huhu...

    BalasPadam
  6. Best... Kak Aina, Insya-Allah.. next year kami nak ke Korea Lagi utk shopping brooch.. Insya-Allah...

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie