-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Garlic Complex Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim..........


Source: Google
Bawang putih mempunyai banyak khasiat dari segi perubatan tradisional. Bawang putih digunakan untuk melegakan batuk dan selsema dan juga membantu pengedaran darah. Dalam perubatan tradisional, biasanya bawang putih akan dihancurkan atau dipotong halus. Pernah tak kita terfikir, kenapa perlu dihancurkan atau dipotong halus? Kenapa tak boleh ditelan begitu sahaja. Ini kerana apabila bawang putih dihancurkan atau dipotong halus, bawang putih akan menghasilkan Allisin. 
Allicin merupakan sebatian orgonosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.

Apa fungsi Allisin? Secara amnya Allicin yang terdapat pada bawang putih boleh membantu mengekalkan kesihatan kita dengan:

 • Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak 
 • Menormalkan kesimbangan lipoprotein
 • Menurunkan tekanan darah
 • Mempunyai anti-darah dan anti-aktiviti radang
 • Berfungsi sebagai anti-oksidan
 • Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
 • Membantu merawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
 • Membantu merawat asthma

Banyakkan khasiat bawang putih? Tapi bukan semua suka dengan bau bawang putih… ada yang mengatakan kalau makan bawang putih nanti nafas berbau.. Bagi yang tak suka makan bawang putih, boleh try ambil Garlic Complex dari Shaklee.
Mengapa Garlic Complex dari Shaklee?
Kelebihan yang terdapat pada Garlic complex keluaran Shaklee adalah Garlic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis preminum yang ditanam secara organic. Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan secara terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. (tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunyai Allicin aktif).

Apakah Kebaikan Garlic Complex Shaklee?
 1. Mengandungi ekstraxk Spearmint untuk meningkatkan tahap sistem penghadaman dan fungsi jantung yang baik.
 2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida
 3. Membantu mengatasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi/ asthma, selesema dan hepatitis.
 4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, denak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman
 5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, cadmium yang merupakan logam toksin dalam tubuh dengan pantas. Logam toksin ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkatkan
 6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakan hati oleh badan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
 7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
 8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengandungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser
 9. Mengekalkan Odema iaitu air terkumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelagan kaki
 10. Membantu menangani masalah orgen-orgen pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan , sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
 11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan merangsang hati untuk mengawal gula dalam darah
 12. Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada:
 • Korongkong & Telinga (throat & ear infaction)
 • Perut memulas (stomach upset )
 • Bronkitis
 • Cirit-birit (Diarrhea)
 • Luka-luka (infected wounds)
 • Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, korongkong, gusi, mulut, dada dan system kencing.
Pengambilan supplement Garlic boleh membantu pengurangkan penggantungan pengambilan antibiotik dan mengurangkan kesan sampingan jangkamasa panjang...

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie