-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

1st Trial- bakar kek dengan Pemanggang Ajaib

Bismillahirrahmanirrahim..........

Semalam jenguk blog Aiza ada entri bakar kek guna pemanggang ajaib... Nampak cam best... so hari ni dalam kerajinan yang tinggi aku pun try la jugak... Disebabkan masa yang diambil sangat cepat untuk membakar sebiji kek... so hari ni aku bakar 2 kali. Dua adunan key... huhuhu.. cepat jer licin..

Hasil bakaran pertama- hangus sikit sebab tak taw timimg. bake for 20 minutes..
  

Batch kedua, ni cantik sikit la... rasa pun lebih sedap sebab ni aku kurangkan gula.. :). Ni aku bakar 10 minit... sangat berbaloi la buat kek guna pemanggang ajaib ni.. jimat masa :)


So kawan-kawan boleh try la bakar kek guna pemanggang ajaib nie... jimat masa.... Resepi kek? Ala.. kek ni aku guna sukatan kek yang basic..

Resepi
2 biji telur
1 ketul buttercup
1/2 cawan gula kastor
1 cawan tepung gandum
1/2 cawan susu tepung
1 sudu kecil serbuk penaik
sedikit perisa oren/ros/vanilla

Cara-cara
1. Pukul mentega ngan gula sampai kembang
2. Masukkan telur dan perisa yg dikehendaki
3. Masukkan tepung, serbuk penaik dan susu tepung
4. Pukul sekejap lagi
5. Bakar....

9 Nukilan Rasa:

  1. wah.. nampak sedap kek kak buat.. betul tu kak.. aiza rasa lebih cepat membakar kek menggunakan pemanggang ajaib.. boleh balik-balikkan lagi bagi masak sekata kedua-dua belah bahagian kek..

    BalasPadam
  2. wowwww --- mmg ajaib - lom cuba lg

    BalasPadam
  3. memang best ek pemanggang tu. nak beli la jgk..hihi

    BalasPadam
  4. Senang guna pemanggang ni.. kalau bakar daging pun best.. sebab dia lock flavour... Daging pun juicy...

    BalasPadam
  5. Kak Aina belom try lagi bakar kek, ni yg buat berkobar2 semangat nih...ahahhaa...

    BalasPadam
  6. Leh try yer kawan-kawan.. Samangat berkobar pun sebab tgk blog Aiza ler nie... Thanks Aiza for sharing..

    BalasPadam
  7. betul2 ajaib nih... sy xde pun pemanggang magic nih..huhu

    BalasPadam
  8. wah..baru teringin nak buat kek guna pemanggang ajaib nih..tapi tu lah..belum ada masa lagi.hehe...

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie