-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Shaklee Enfusella: Normal to Oily Skin

Bismillahirrahmanirrahim..........




Sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif. Set ini terdiri daripada :

 Purifying Cleansing Gel
 Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
Mencerahkan tona kulit
PH yang seimbang
Hipoalergenik

Purifying Toner

Dengan 3 tindakan untuk menghentikan kerosakan pro-oksida
Merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

Terbukti secara klinikal untuk:-

 Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
 PH yang seimbang
 Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
 Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
 Membantu mengawal kulit berminyak
 Hipoalergenik

Balancing Moisturizer

Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan kulit
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal untuk:

146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
Hipoalergenik
173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit

Eye Treatment

Garis-garis halus dan kedutan tidak lagi ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal untuk:

233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap

 

Bagus Sangat ke Shaklee?

Bismillahirrahmanirrahim..........




Semasa aku menjadi pengguna Shaklee selama 3 tahun, tak pernah orang tanya aku kenapa makan supplement Shaklee. Tapi bila aku menjadi SID dan mula berkongsi kebaikan Shaklee, orang mesti tanya.. kenapa Shaklee? Kenapa bukan brand lain? Kan Shaklee mahal! So hari ni aku nak berkongsi kenapa aku memilih Shaklee berbanding jenama lain.

Mungkin pada sesetengah orang Shaklee ni mahal! Lagipun dah senang nak dapatkan supplement.. dah berlambak di pasaran dan farmasi… Tepuk dada tanya selera.. Kalau dari segi mahal, bagi aku tak mahal.. Kalau you ols rajin kira dan bandingkan kandungan yang terdapat dalam supplement Shaklee, mesti you ols pun setuju dengan aku. Kebanyakan supplement asas Shaklee boleh consume 3 to 5months. Bagi aku sangat berbaloi…
 
Kenapa aku pilih Shaklee??  Sebab supplement Shaklee adalah natural.. Tapi ada juga yang tanya.. “Apa beza vitamin Shaklee dengan vitamin lain? Vitamin jugak..”.Inilah jawapannya…

Sebenarnya, vitamin Shaklee memang berbeza dengan vitamin lain. ....Vitamin atau supplement atau makanan tambahan ni secara amnya ada 2 jenis iaitu vitamin sintetik dan vitamin natural. Apa beza kedua-dua ni? Jom semak perbezaan vitamin sintetik dengan vitamin natural.

Penghasilan
Vitamin natural dihasilkan dari ekstrak bahan-bahan semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dengan mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. Contohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

Keserasian dengan badan
Vitamin natural dihasilkan dari bahan-bahan makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.

Vitamin sintetik, walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut yer, sesetengah jenama vitamin sintetik menggunakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik. Vitamin sintetik memberi kesan, sama ada jangka pendek atau jangka panjang.

Harga
Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan-bahan semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi. Macam produk organic dengan bukan organic la.. kan produk organic lebih mahal dan selamat.

Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.

Kesan kepada tubuh badan
Vitamin natural mengambil intipati dari bahan-bahan semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan-bahan yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium dan vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.

Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ’solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.

Kesan jangka panjang
Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).

Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.

Pendek kata, perbandingan antara vitamin natural dengan vitamin sintetik seperti produk organic dengan produk bukan organic. Produk organic lebih selamat dimakan berbanding yang bukan organic yang terdedah pada penggunakan baja kimia dan racun serangga.
Jadi pandai-pandai lah buat pilihan ye..Aku dah pilih yg terbaik buat aku dan famili.... You ols?

Tepuk Dada Tanya Selera. Jom sebarkan kebaikan.. kongsikan untuk kebaikan semua.

Kos hantar anak-anak ke Pengasuh.

Bismillahirrahmanirrahim..........






Aku dan suami dah survey tempat untuk jaga anak-anak. Since maid aku last Jumaat ni, so we all decide nak bagi orang jaga jer la.. Temporary tak yah ler ambik maid baru.. So, semalam aku dah pergi tanya kakak di lorong belakang kawasan perumahan aku.. Dia memang ambik upah jaga budak-budak.

Aku memang tak nak hantar anak-anak gi nursery.. Sebab pernah hantar sekali, habis anak-anak aku dijangkiti kudis buta.. Bila kene kudis buta, tahu jer la.. dah ler berjangkit, tinggalkan parut yg hodoh plak tu.. pastu sakit sebab bernanahkan… then semua baju, tuala tak leh campur sekali.. kene rendam ngan air panas lagi… huhuhu.. serik!

So, bila tanya kakak tu semalam, kira-kira dalam RM800 la total untuk jaga 5 orang anak aku.. 3 yang dah sekolah tu dikira transit RM100 seorang dan Syafiq dan Husna seorang RM250. So, bulan ni perbelanjaan we all naik la sikit.. campur transportation sekolah semua dah RM1K…

So aku cakap kat hubby, kalau pregnant lagi alamatnya next year aku akan jadi WAHM la.. Kene set target camtu la plak.. So, aku kene usahakan ke arah itu.. Insya-Allah.. Semoga Allah permudahkan urusan kami.. Yang penting anak-anak aku terurus… Tak per, susah dahulu.. Insya-Allah Allah permudahkan urusan yang akan datang.

You ols doakan kejayaan aku yer.. Semoga cita-cita aku membantu meningkatkan ekonomi keluarga besar kami dipermudahkan dan semoga impian aku memberikan kehidupan yang lebih selesa untuk anak-anak aku tercapai.

Sertai Keluarga Kami Sebagai Ahli Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim..........



FAEDAH DAN KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE
  • Untung Jual Harga Runcit ( Retail Price) sehingga 30%
  • Anda dapat membuat pembelian dengan harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan. Ia dikenali sebagai Bonus Prestasi. Bilai bonus adalah 5% hingga 21%.
  • Bonus Kepimpinan
  • Bonus Tambahan
  • Insentif Coordinator
  • Insentif Istimewa
  • Insentif pelancongan dalam dan luar negara
  • Subsidi kereta pada setiap bulan
PURATA PENDAPATAN TAHUNAN

Pangkat/KepimpinanPurata Pendapatan Tahunan
Master CoordinatorRM 600,000 dan ke atas
Senior Key CoordinatorRM 350,000 dan ke atas
Key CoordinatorRM 250,000 dan ke atas
Senior CoordinatorRM 150,000 dan ke atas
CoordinatorRM 80,000 dan ke atas
Senior SupervisorRM 36,000 dan ke atas
SupervisorRM 20,000 dan ke atas


KEISTIMEWAAN KAMI
1. Dinaungi 5 Masters Coordinator ternama
2. Sokongan berterusan
3. Tutorial online dan juga offline (jika mahu)
4. Kelas dan coaching secara online dan offline
5. Seminar dan gathering (family day)
6. Tips perniagaan dari Master berpengalaman
7. Pelbagai aktiviti menarik
BAGAIMANA NAK MULA?

Anda boleh memilih pakej-pakej di bawah:
1. Pendaftaran ialah RM65 seumur hidup (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM 10 untuk Shaklee harga pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya, ATAU
2. Membuar pembelian RM 660 (200 UV point) untuk keahlian percuma, ATAU
3. Pembelian 2 botol VIvix untuk keahlian percuma, ATAU
4. Pembelian 3 kotak Collagen Powder untuk keahlian percuma.
PERBEZAAN KAMI
1. Perniagaan berasaskan produk
2. Sistem yang halal
3. Belajar bagaimana buat marketing online secara agresif
4. Akan di invite masuk ke Secret Group kami di FB untuk dapatkan tips-tips dan teknik marketing dan jualan.
5. OFFER BEST ini hanya terdapat dalam kumpulan kami sahaja.

FAQ KEAHLIAN SHAKLEE

PERLU KE MAINTAIN POINT SETIAP BULAN?
Tidak sekiranya anda cuma mahu makan sendiri, tak perlu maintain points. Melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu untuk mendapatkan bonus. 
POINT SHAKLEE TU BOLEH REDEEM? DAPAT APA?
Dalam Shaklee, tiada sistem redeem barang…tapi diberi cash back….after kumpul certain2 point that month…dia akan calculate dan beri reward dlm bentuk cash (RM).
 
APA YANG PERLU DILAKUKAN SEKIRANYA SAYA NAK DAFTAR SENDIRI DI BRANCH
 
Anda memerlukan sponsor iaitu ahli yang telah berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 958686 sekiranya anda berhasrat untuk dibimbing oleh team saya dalam bisnes Shaklee. Insya-Allah, saya akan membimbing anda sehingga berjaya.

 
PRODUK SHAKLEE ADA VITAMIN JE KE?
Produk Shaklee bukan ada vitamin2 je,tapi ada skin care,makeup,air purifier,bestwater filter, laundry concentrate,dish concentrate,perfume,set diet,….(BOLEH KLIK SINI untuk baca di laman web rasmi Shaklee).
RUGI KE KALAU SAYA MAKAN SHAKLEE TANPA JADI AHLI SHAKLEE?
Sejujurnya sangatlah rugi sebabnya point belian tu akan diberikan kepada AHLI yang jual Shaklee pada anda. Sekiranya anda membeli dari saya, sayalah yang akan mendapat cash back dan benefit di atas tadi. Kan dah rugi. Jiakalau dah merasakan Shaklee ni memang bagus untuk anda dan keluarga, So memang berbaloi berganda-ganda lah kalau anda yang dapat menikmati semua benefit di atas.

KENA CARI DOWNLINE KE BILA DAH JADI AHLI?
Inilah keistimewaan Shaklee. Anda tak perlu bersusah payah ke sana ke sini nak cari orang untuk jadi downline anda. Tak wajib pon cari downline..Bagi yang nak buat bisnes pon, anda tak terikat dengan syarat perlu cari downline. Kerana tanpa downline pon anda boleh berjaya! Tu yang best jadi ahli Shaklee nih…Tapi kalau ada downline pon takde salahnya…kita kongsi2 kebaikan kan?
KALAU TAK BELI APE2 BULAN TU..MATI TAK KEAHLIAN SAYA?
Keahlian tidak akan mati..dan tak wajib pun beli ape2 setiap bulan..
Kesimpulannya, kalau anda dah memang consume Full Pack atau yang memang bercadang nak consume Full Pack, tak rugi pon kalau jadi ahli…berbaloi-baloi!!!

Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh hubungi saya:
Mazatul Azura Muhamad (ID: 958686)
PM/Whatsapp: 012-6629171
E-mail: farizatul2002@yahoo.com

Wassalam

Segmen: Pencarian Boglist Bulan November

Bismillahirrahmanirrahim.......... 


 Nak join?? Syarat dia sangat mudah... Boleh klik sini

Earning untuk Blogbuster dah masuk!

Bismillahirrahmanirrahim..........



You ols ingat tak pasal campaign blogbuster saya dulu? Dulu saya ada postkan disini. . Alhamdulillah.. dah masuk pun earning for the campaign. Seminggu diiklankan, saya berjaya mendapat RM12.00 untuk campaign tu… Bermaksud kira-kira 24 kali iklan tu ditayangkan.. Terima kasih yer kawan-kawan.. sudi menonton lakonan anak-anak cilik saya tu..

Bila inform diorang yang iklan diorang dapat RM12.00, terus mintak upah… hahaha.. Oklah.. next week mama bawak gi holiday jer… Kawan-kawan, kalau dapat peluang untuk blogbuster, boleh try yer… Kalau approved, memang masyuk…..

Kawan-kawan jangan lupa cuba yer...
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie