-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

It's Confirm!!

Bismillahirrahmanirrahim..........

 



Semalam kembali ke KK Seksyen 19 Shah Alam untuk appointment Syafiq. Appointment ni untuk mengambil keputusan ujian Darah bagi Thalassemia.  Since Syafiq menjalani ujian untuk Thalassemia, aku dah start research and mencari ilmu tentang Thalassemia… Sebagai preparation untuk diri sendiri sekiranya Syafiq merupakan penghidap Thalassemia. Maklumlah… proses tu semua hampir setahun kan…

Sampai dalam kul 8.30 pagi then jumpa doktor dalam kul 9.00 pagi . Bila jumpa doktor, doktor pun mengesahkan yang Syafiq adalah pembawa Thalassemia. Dalam hati mengucapkan syukur sebab dia hanya pembawa bukan pengidap.. Tapi kesian jugak la… bila dia dah besar nanti tak leh la kawin ngan pembawa jugak.. So, info tu memang perlu dipanjangkan sehingga dia meningkat dewasa dan perlu diexplain secara berhemah.. sebelum pilih isteri kene make sure isteri BEBAS dari Thalassemia… huhuhu.. Cam kejam kan?? Tapi itulah yang terbaik…

So, kami pun kenelah buat ujian Thalassemia.. Selama ni aku tak taw, aku atau suamikah pembawa Thalassemia.. Anak-anak yang lain pun kene buat ujian jugak la… Tapi aku bersyukur, sekurang-kurangnya kami tahu daripada kami tak tahu langsung kan? Thalassemia ni diturunkan melalui genetic.. so, tak dek ubatlah..

Untuk Syafiq, kami boleh bagi dia makan dia makan makanan yang banyak iron akak zat besi untuk menggalakkan pertambahan sel Darah merah. Insya-Allah, in future aku boleh sharekan apa makanan yang mengandungi banyak zat besi yang baik untuk penghidap mahupun pembawa Thalassemia.

2 Nukilan Rasa:

  1. comelnya syafiq...geram tengok... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akak doakan Mina Zaim juga cepat menimang cahayamata... Amin..

      Padam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie