-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Pre-Wedding (Nurhidayu & Umeer- Kota Bharu): Akikah & Kambing Bakar

Bismillahirrahmanirrahim..........
 

Jom sambung citer raya tetapi berkisarkan kepada majlis perkahwinan anak saudara aku pada 5 Syawal 1434 yang lepas. Actually kenduri ni lebih kepada kenduri kesyukuran sempena akikah anak saudara baru aku (adik pengantin).

Bermula dengan penyembelihan kambing biri-biri untuk majlis akikah…  2 ekor kambing biri-biri disembelih.. Disebabkan kambing ni dibela oleh bapa saudara aku, seekor kambing lagi disembelih sebagai hadiah (yang ni aku ambil untuk buat kambing bakar).. Actually aku suke tengok kerja penyembelihan dan melapah.. Cam kejam kan?? Tapi sebenarnya, bila tengok activity camni, kita akan lebih menghargai rezeki yang Allah kurniakan kepada kita..

Habis aktiviti melapah, giliran aku pulak membakar… Sebenarnya En.Hubby la bakar.. Aku just marinate and prepare sos lada hitam jer…. Punyalah sedap sampai lupa ambik gambar… Ni pun gambar ehsan dari phone En.Hubby… huhuhu

Dulu aku tak makan kambing, since join group AP.Com aku dah belajar makan kambing golek.. Pastu office plak, everytime sambutan hari raya mesti ada kambing golek… So aku dah jadi ketagih makan kambing.. hahahaha.. Jom layan gambar plak…

Get ready...
 Aktiviti Penyembelihan

 Dah selamat disembelih..
 Aktiviti melapah..




Lepas settle semua.. ini plak habuan we all... Daging Kambing Bakar.... 



Terbaiklah makan daging kambing bakar yang fresh... Memang tak dek bau hamis kambing ok.... Next time aku upload resepi yer....


4 Nukilan Rasa:

  1. Balasan
    1. Ayu Zan.. memang best! daging fresh always the best :)

      Padam
  2. wooo..sedap eh kambing bakar..Noey dulu kurang sikit makan kambing ni..tapi sejak ngandung,suka makan lamb chop..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie