-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Cerita Raya- Part 2 (Kelantan Darul Naim)

Bismillahirrahmanirrahim..........

Raya ketiga kami bertolak balik ke Kelantan. Bertolak seawal kul 10 pagi.. Sempat jugak singgah rumah atuk saudara untuk mengambil ketupat sebagai bekalan dalam perjalanan ke Kelantan. Ada orang kata makan pulut boleh mengantuk.. tapi we all dah biasa, so tak ler mengantuk… huhuhu.. Sampai di Tanah Merah kul 4 petang and event yang memang tak leh dielakkan- TERSANGKUT DALAM JEM.. Almost kul 7 still sangkut dalam jem, so we all decide to use alternative road to Pasir Mas, Rantau Panjang dan Kota Bharu…


Stuck plak dalam jem kat Pasir Mas kira-kira sejam (area roundabout tu memang sokmo Jem pun).. Perut pun dah berkeroncong, so decide gi rumah kakak aku terus la di Penambang.. Actually semua ahli keluarga aku berkumpul di sana sebab anak saudara aku akan melangsungkan majlis perkahwinan beliau pada 5 Syawal aka hari Isnin… 


Hujan lebat + Jem.. Adus.. memang mencabar kesabaran ler kan....


Hujan bersama dengan angin yang kencang..... Kereta memang sejuk tahap beku ler...

 'Anak Teruna' maintain happy ;)

 Sempat lagi posing... Maccam-macam aksi tak selamat didalam kereta (Jangan ikut ok)

We all sampai KB kul 10 malam dari kul 4 ptg di Tanah Merah... Pergh... Kalau gi Perak dah sampai dah... hehehe... Raya di Kelantan this year tak raya pun... sebab bz dengan wedding plak kan... So, itu jer la raya we all tahun nie... 

Lepas ni citer wedding ok....


9 Nukilan Rasa:

  1. Anak teruna tu jugaklah tetap menarik perhatian. Akak balik KL hari Isnin drive 12 jam...hazab!

    BalasPadam
  2. Stuck dalam jem memang tak tahan... huhuhu..

    BalasPadam
  3. kita pon sangkut jugak lam jem..teruk gila..huhu..

    BalasPadam
  4. Kalau balik kelantan memang gitu ler... huhuhu

    BalasPadam
  5. Kalau masa raya, Kelantan memang jem teruk. Tak pernah-pernah jem macam tu

    BalasPadam
  6. ooo blk kelate ye raya hari tu.. bestnye.. selmt hari raya.. ;)

    BalasPadam
  7. @Deqla Manjew

    Memang gitu tiap-tiap tahun.. Jelajah semenanjung Malaysia :)

    BalasPadam
  8. drInspirasi Time raya memang standard Kelantan Jem.. Kalah Jem kat KL :)

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie