-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Cerita Duit Raya- Bila dah Kaya

Bismillahirrahmanirrahim..........
 

Dia      : Mama, duit raya adik kan banyak
Aku     : Iye. Nak buat ape?
Dia      : Adik nak beli handphone
Aku     : Nak beli handphone nak buat ape?
Dia      : Nak main game.
Aku     : Ala… nanti adik dah besar, dah keje adik beli ler… Duit raya ni mama simpan dalam bank untuk masuk university ok..
Dia      : Okla…

Selepas beberapa hari…

Dia      : Mama.. adik kan kaya.. banyak duit
Aku     : Iye.. adik nak buat ape duit tu?
Dia      : Hmm… adik nak beli pampers, susu, biskut, sabun, handphone… Adik kan kaya
Aku     : ???

p/s: Handphone jugak yang dia fikir.. tapi benda lain yang dia nak beli adalah keperluan asas.. Aduhai anakku… 

p/s: agak-agak mama saya belikan tak handphone untuk saya??? 


6 Nukilan Rasa:

  1. Alahaiii...

    Habis tengok semua org asik2 hp kat tangan tentulah dia pun teringin!

    BalasPadam
  2. alalala..hehe..nak main game ya..

    BalasPadam
  3. Kalau anak akk pulak x bagi akk keje. Dia kata ambik la duit dia. Ibu tak payah la keje.

    Aduhai terharu dengar

    BalasPadam
  4. alololo...comelnye..kecik2 dah pandai minta handphone ya..hehe :)

    BalasPadam
  5. Mama dia ni old timer sikit.. x mo bagi anak-anak handphone.. hehehe

    BalasPadam
  6. hehe..teringin nak ada handphone sndiri tu..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie