-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Persekitaran Rumah (Kawasan Belakang)

Bismillahirrahmanirrahim...
Dah lama tak update citer kebun belakang rumah kan?? Sebenarnya sejak kami ade kebun.. belakang rumah tu dah agak terabai.. so.. sekarang aku nak transform balik belakang rumah tu.. tapi nak jadikan tempat bersantai dan menanam sayur.... Kolam ikan keli aku dulu (link) dah aku transformkan menjadi kotak menanam sayur.. Cuma sayur jer tak hidup-lagi.. huhuhu

Aku berhasrat nak jadikan belakang rumah tu kebun ros... Hmm... boleh tak?? Dulu masa rajin memang menjadi jugak la tanaman ros aku... tapi sume dah mati setelah kehilangan 'kasih-sayang'... huhuhu.. what a waste! Tapi sekarang nak merajinkan diri semula la.... Walaupun boleh spend 5 to 10 minutes jer... But I will try my best..

Jom terjah kawasan belakang rumah aku sekarang....

Anak kucing ni memang suke melepak dalam pasu pokok aku.. Nasib baik comel.. hehehe..
 Dalam proses menjadikan Taman Ros di belakang rumah.. Hmmm... I Like!!
 Pokok Mempelam yang semakin meninggi... huhuhu.....
 Pokok Cili yang sedang membesar...
 Bunga kertas.. Suke jugak tengok bunga nie...
 Buah Kedondong.. Memang tak putus-putus berbuah.. Walaupun tanam dalam pasu jer..
 Buah mempelam yang sedang berbuah dengan banyaknyer...
 Bunga Talang- Guna untuk buat nasi kerabu (dptkan warna biru)
 Pokok Cili yang berbuah sulung (hehehe)
Itulah keadaan belakang rumah sekarang.. X sabar nak jadikan taman ros... hehehehe... Harap-harap berjaya. Amin....

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie