-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Taman Negara- Pahang (Part 3-End)

Bismillahirrahmanirrahim.....

Pergh.. lama betul nak update citer part 3 ni kan.. Skrg ada masa lapang dan sedikit mood untuk menaip.. baru boleh update.. hehehe..

Ok... 2nd day di Taman Negara... Of course bermula dengan breakfast kan.. Then we follow our team which has been set-up last night.. Today, we shall have our Canopy Walk, followed with Rapid Shooting to 'Orang Asli' Settlement and trip to Lata Berkoh... Malam Plak we all ade dinner...  So I began with our trip to Canopy Walk.. Perjalanan lebih kurang 1.5KM ke kanopi walk.. Aku dah get ready takut kene pacat..Tapi when entering the jungle.. ala... dah ade walking trek.. so dah tak mencabar cam dulu-dulu la.. rileks jer jalan... Tak dek la risau nak kene pacat so whatsever... Sampai Canopy Walk kene tunggu turn untuk menikmati pemandangan dari atas... Agak disappointed la.. sebab dah tak adventure cam dulu... Hmmmppp....

Sepanjang Canopy Walk Activities... Enjoy...






  Habis Canopy Walk, we all proceed for Rapid Shooting... Raid Shooting ni actually aktiviti menaiki bot meredah Jeram menuju ke penempatan org asli.. Masa ni, memang kuyupla.. aktiviti ni berpasangan dengan bot lain.. So, bila sampai kawasan Jeram, Bot akan membelok dan menyebabkan air sungai melimpah ke kami.. Memang best! Yang tak tahan tu memang basah kuyup la... huhuhu...   Bot akan berhenti ke kawasan Penempatan Org Asli.. Pendek kata, melawat kawasan org asli dengan basah kuyup ar... huhuhu

Sepanjang berada di penempatan orang asli..






Habis melawat penempatan org asli, we all balik ke chalet untuk lunch dulu then get ready for Lata Berkoh Trip Pplak.. Memang terbaik la... aktiviti hari tu memang full.. tak dek masa nak rehat ar... Sebelum ke Lata Berkoh, kami singgah Kelah Santuary.. tapi unfortunately tutup plak sebab hari hujan.. so tak leh nak nampak ikan sebab air sungai keroh.. so just proceed ke Lata Berkoh untuk acara mandi air terjun.. Tapi of course la, disebabkan hujan, tak boleh mandi di air terjun tu..  Walaubagaimanapun.. sangat berpuas hati...







Bila malam acara BBQ night.. This year Grand prize 8 nos Mini Ipad- Latest Version.. I'm not so lucky to have that.. Aku cuma dapat Philips Table Grills... Alhamdulillah... Jadilah.. Boleh buat grill activities ngan family :)







Berakhirlah aktiviti kami di Taman Negara.. Since next day just free & leisure aktiviti.. aku dan kawan-kawan just shopping souvenir sebelum balik... 

Insya-Allah.. bila anak-anak dah besar boleh bawak diorang ke sini utk menikmati kehidupan dalam hutan.. huhuhu

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie