-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Taman Negara- Pahang (Part 1)

Bismillahirrahmanirrahim.......

On 7th to 9th June 2013, aku bersama-sama rakan sekerja meluangkan masa mengikuti 'Company Trip' ke Taman Negara, Pahang... Ini kunjungan kali kedua aku ke Taman Negara.. 1st time masa bujang-bujang dulu.. Lebih kurang 15 tahun lampau.. pergh.. lama giler.. Terasa plak dah tua bila tgk tahun yang berlalu.. hehehe.. So, tinggalkan cik hubby dan anak-anak di rumah.. Takkan nak usung masuk hutan kot... Lagipun Syafiq baru jer lepas sembuh demam...

Agak excited nak kesana but at the same time, terasa risau jugak nak tinggalkan anak-anak dengan cik abang.. Takut cik abg tak terhande walaupun aku tahu dia memang sangat boleh diharapkan dalam menjaga anak-anak especially bila aku kene gi outstation.. Thanks Hubby..

We ols bertolak ke Taman Negara dari office di Bukit Jelutong dengan menaiki 2 buah bas... Bertolak kul 8 pagi and estimate sampai jeti Hulu Tembeling dalam kul 11.30 pagi.. Tapi bila bertolak jer.. bas banyak berhenti.. tak taw apsal.. Then bas yang we all naik pun bau diesel kuat semacam.. Cukup memeningkan kepala aku ler.. Bila tanya driver dia cakap tu normal.. But as a 'Safety Practitioner' aku tahu, it's not normal... Tak puas hati aku sms boss aku yang duduk di bas satu lagi untuk inform situasi tersebut.. Then barulah bas tersebut berhenti kat Sri Gombak utk check & repair.. Rupanya Diesel cover dia dah loose dan diesel memang mencurah-curah la kat enjin tu...No wonder la bau diesel tu kuat...

So it's takes about 1/2 hour to repair.. Then bas plak x leh start.. Terpaksalah we ols tolak beramai.. Once settle perjalanan diteruskan tanpa sebarang problem.. Cuma bila bab mendaki bukit yang tinggi tu, bas tu agak semput.. Ala-ala tak leh naik gitu.. huhuhu.. sangat kelakar bila ingat balik...

Kami sampai jeti Hulu Tembeling dah pukul 12.30 tghhari.. Tunggu makanan lambat plak sampai.. by the time our lunch sampai, geng-geng lain dah ready bergerak nak naik boat.. So, we ols yang terlambat ler... Tapi buat tak kisah jer.. so, sempat lagi bergambar kenangan kat situ.. Sebaik saja kami melangkah keluar, kedai tu tutup.. Agaknya dah kehabisan makanan.. Apa taknyer.. 80 org serbu makan lunch.. Memang kaya ler.. Tauke kedai tu plak x kira betul-betul dah... air pukul rasa rm3 segelas.. ambik kau.. Minum fresh orange ker, teh o ais ker.. sama jer harga dia kira... isk..isk..isk...

Mengabdikan kenangan di tempat we ols lunch..

Lepas bergambar, cepat-cepat gerak ke Jeti untuk naik boat... Perjalanan ke Mutiara Taman Negara Resort lebih kurang 2 1/2 jam dari jeti Hulu Tembeling..  Sepanjang perjalanan ke sana, bolehla menikmati pemandangan menyusuri Sungai Tembeling.. Aku sempat la tertidur.. bangun semula pun tak sampai lagi... hahaha..

 Di jeti Hulu Tembeling- Tunggu turn naik bot..
 Perjalanan menaiki bot.. Seronok dibuai angin sungai..
Pemandangan sepanjang perjalanan... Boleh cuci mata tengok kehijauan pokok..




Sampai Mutiara Taman Negara Resort, kami disambut oleh kru-kru resort dengan lagu alu-aluan.. tapi aku x snap gambar sebab letih mendaki tangga tak hilang lagi.. Letih wei.. dengan beg yang teramat berat.. Kru resort sediakan wet towel dan juga cool drink.. so okla...

After check-in aku terus memulakan operasi utk EBM Syafiq.. Sebelum telematch bermula....

Tempat penginapan aku selama 3 days 2 night here....





Ok.. rehat dulu.. Jap lagi sambung balik yer...

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie