-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Kencing berdarah

Bismillahirrahmanirrahim.....

Dah lama tak update pasal syafiq kan... Semalam genap sudah dia 7 bulan.. Pengubat hati kan anak-anak nie... Letih kerja balik rumah rasa relieve tengok anak gelak ketawa.. Seronok!!

Since last Sunday, aku notice there's a blood stain on his diapers... terdetik dihati.. Syafiq kencing berdarah ker??? Tapi rileks lagi... morning ada stain, petang pun ada stain.. and continuously until today.. Then this morning masa tukar diapers aku notice yang diapers dia kering.. Langsung tak ada kesan urine.. Then cancel nak pergi kerja, terus gi Klinik Kesihatan Seksyen 19.. Just to make sure, ada something wrong ker...

Ni la rupa diapers dia yang ade blood stain tu.. (Sorry kalau gambar menjijikkan..)

 Sampai KK jumpa doctor and show the diapers, then doctor interview tanya maid sume.. then she give a refer letter to hospital for pemeriksaan lanjut... We all can go to any hospital i.e. Hospital Klang or Sungai Buloh or Putrajaya.. tapi memikirkan malas nak tunggu lama kat hospital, aku just bring the refer letter to SALAM..

Kebetulan sampai SALAM, doktor Nik Wan Rosmini yang bertugas... Give her the refer letter and show the diapers.. Then masa tu baru nak register kat kaunter.. tapi tak payah tunggu registration, dia minta husband banyak Syafiq untuk pasang urine bag. By the time aku siap register, dia pun dah siap pasang urine bag.. Sangat cepat!! Then she told us to go back first and sent the urine sample once we got it..

We all gi makan dulu kat kedai mamak sebelah SALAM.. Dah habis makan, masa kat kereta we all check urine bag dah ada urine. Aku terus transfer ke bottle and terus gi hantar semula ke SALAM... The sample immediately sent to lab for test.. After a while, result keluar.. Alhamdulillah.... no infection trace and everything is normal.. Tapi doktor kata, kalau repeated the blood stain, immediately bring him to the hospital for another test.. Aku harap tak dek apa-apa problem.. since he need to take another blood sample for full blood count this coming 4 June 2013... Moga-moga anak aku membesar dengan sihat dan menjadi manusia yang berguna pada agama, bangsa dan negara..

Permata hati bonda semasa di SALAM.. sangat happy dia..



0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie