-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Syafiq & Cirit Biritnya...

Bismillahirrahmanirrahim....

Alhamdulillah... masih berkesempatan bercerita pasal Syafiq... Sejak dia masuk 2 bulan ni, Syafiq diserang selsema & batuk... Kesian anak mama.... Bawa pergi klinik ambil ubat titik utk hidung.. Hopefully he will be fine sonner.. Cucuk utk 2 bulan pun terpaksa ditangguhkan sampai 27hb.. Tapi since last Sunday
(30/12/2012) dia start cirit birit.. dan yang paling buatkan aku tak sedap hati sebab najis dia berwarna hijau dan berlendir.. Dalam hati rasa cuak, mungkinkah disebabkan aku ambil supplement alfafa shaklee?? So aku stop sekejap pengambilan supplement itu sedangkan kalau secara logiknya ni bukan first time aku ambil supplement tu.. Walaupun aku stop pengambilan tersebut, cirit birit Syafiq still tak stop.. Malah makin teruk... Confirm bukan sebab pengambilan supplement tersebut..

Terfikir pulak, mungkinkah sebab pengambilan ubat titik hidung tu so kahak dikeluarkan melalui najis? So aku biarkan dulu dan monitor condition dia.. tambahan pulak dia looks fine and still active.. Kebetulan aku ambil cuti panjang sepanjang minggu nie.. so boleh la aku monitor sendiri condition dia.. Masuk hari keempat cirit birit dia still tak dek perubahan walaupun dia still active kan... Aku ambil keputusan bawak Syafiq ke klinik kesihatan seksyen 19 untuk dapatkan pandangan doktor....

Sesungguhnya gerak hati seorang ibu tak pernah salah.. Mulanya doktor kata normal untuk baby yang fully breastfeeding buang air besar 8 to 10 times in a day.. Check he's not have a fever.. Tapi doktor tu bagus jugak la... Dia recommend untuk buat blood test.. in case ade problem... Bila result darah keluar, doktor kata ok tapi bila dia go through the test one by one, she noted that he have a little bit infection.. to be specific viral infection detected in his blood...

But since he's looks active dan tak de demam, so she release him dan tak payah refer to hospital.. This is what I like about government clinic sebab bila perlu jer kene admit.. Kalau swasta confirm kene admit dah nie.. kan? Tapi he should come back on 9/1/2013 untuk repeat blood test to confirm the condition of the infection samada menurun atau menaik.. For the time being, kene monitor najis dia.. kalau keluar darah kene terus pergi hospital...

Tapi since semalam jugak Syafiq dah demam sikit.. Tapi aku cuba bertahan sampai 9hb.. But in case condition dia getting worst, aku akan bawak ke hospital immediately.. Tapi selagi dia active, aku percaya Syafiq boleh lawan infection dalam darah dia.. Aku harap dia kuat melawan infection tersebut tanpa bantuan ubatan hospital... He's still young to consume a lots of medicine.. :(



 Cepat sembuh Syafiq... your sisters, mum and dad love you :)

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie