-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Deep Freezer Jadi pilihan..

Bismillahirrahmanirrahim...

Alhamdulillah.. akhirnya aku beli juga deep freezer brand Faber dengan harga RM500.. Masa survey rasa nak ambik Upfright Freezer hisense... Which is cost me RM850.. Tapi memandangkan limited budget dengan tambahan nak guna banyak duit utk persekolahan anak.. kehendak terpaksa diketepikan.. keperluan didahulukan.... Memandangkan keadaan yang kritikal untuk menyimpan stok yang ada sekarang, belilah yang memenuhi budget kami....

Walaupun mungkin agak susah nak simpan stok (yg mana kalau guna drawer type senang nak ambik ikut tarikh), aku menggunakan concept FIFO (First in, First out).. Semua stok aku masukkan dalam bekas dan dilabelkan ikut bulan dan giliran.. Insya-Allah... Harap-harap aku boleh adjust storage to our convenience..

Stock as of today.. 

Plastic Bag
33 x 10oz = 330oz

Bottle
4 x 5oz =20oz

Total: 350oz

Semoga Allah mempermudahkan aku dan semua ibu-ibu yang menyusukan anak dalam memenuhi fitrah penyusuan selama 2 tahun.. Harapan aku agar rezeki syafiq akan mencurah-curah... Amin...

Inilah rupa Deep Freezer Brand Faber aku tu..

Terima Kasih Abang..:)

Aku perlukan Freezer!!






Dilema aku kembali semula!!!! Masa menyusukan Husna, aku dah mengalami masalah ini.. Dan kini kembali semula... Apakah itu?? Masalah storage EBM... huhuhu.. Masa Husna aku beli 2nd fridge instead of freezer... Tapi fridge tu dah rosak.. Nak repair kene tukar compressor dalam RM400++. Hubby kata nak repair jer.. Tapi bagi aku, dari repair baik aku beli freezer.. Kalau deep freezer lebih kurang jer harga baru ngan nak repair kan??

Tapi kehendak hati nak upright freezer.. Tapi bila baca review, majority kata deep feezer better than upright freezer.. Cuma Upright freezer senang sikit nak manage storage.. sebab dia cam peti ais biasa jer.. comes with drawer kan....

Sekarang dah critical nie.. Current fridge dah tak boleh menampung stok EBM... Takkan nak slow down kot?? Sayang ar.... Lagipun sekarang susu tengah meriah... Kalau slow down, confirmla drop EBM aku... Aduh sedihnyer hati aku... Kene survey jugak la... sebelum ni survey jugak tapi cam tak serius sangat... So this time cik Hubby kene tolong la survey dengan seriusnyer yer...

Melaka Lagi

Seperti yang aku khabarkan sebelum ni.. aku nak bawa anak2 bercuti ke Melaka.. Actually last year pun dah pergi Melaka kan.. Tapi tak pe la.. this time fulfills hasrat diorang nak mandi kat Melaka Wonderland.. Aku sewa homestay angkasa kat Batu Berendam.. RM150 semalam but complete dengan segala kemudahan.. boleh membasuh dan memasak..

 Aku just stay kat rumah jer.. sebab kesian plak baby nak angkut pergi Melaka Wonderland.. Bukan boleh mandi pun.. Lagipun mesti dia tak selesa.. Panas kan? So aku decide nak stay kat rumah dan hubby gi ngan anak-anak jer.. So layan jer la gambar we ols yer...


Pusing-pusing bandar melaka... Di jonkers Walk
Depan Kapal....


Anak-anak di Melaka Wonderland (Entrance RM 25 Kanak-kanak, RM30 Dewasa)

 Di Mini Malaysia (Entrance RM5 untuk kanak-kanak, RM7 untuk dewasa)
Lepas Naik kereta Lembu.. Takut aku........ (RM10 for 6 pax)
Dalam Muzium Orang Asli.. (Entrance RM1 Kanak-Kanak, RM2 Dewasa)
Naik Buggy di Botanical Garden (Sewa RM60 for 30 Minutes)

Finally.. permata hati bonda...  Esok dah nak kerja nie.. huhuhu

Churp Churp Advertisement

Pernah dengar pasal churp-churp? Aku x pernah.. tapi rasanya lebih kurang sama ngan Nuffnang kot!!
 Jom try give a click..

Hooked on to 9GAG? Reddit? Check out #ChurpChurp! U're gonna be hooked on d stories we have!


Preparation kembali bekerja

Pejam celik dah 52 hari mama on maternity leave.. Kejap jer kan... Dalam masa pantang nie, mama dah naik berat badan.. camne tak naik, pantang tak macam orang.. sume belasah.. huhuhu... Pastu mulalah sibuk, baju tak muatla.. body dah out of shape la... :( Orang lain lepas pantang slim, mama makin tembun...

Next week dah masuk kerja semula... Insya-Allah.. preparation untuk bekerja seperti biasa.. yang paling penting memastikan stok EBM yang mencukupi.. Mama tak la hard core sangat dalam keeping the stok.. sebab peti ais x cukup ruang.. peti yang satu lagi rosak pulak.. tinggal peti kecik jer... sekarang jadi tempat simpanan stok ebm.. stok lauk pauk terpaksa beralah yer.... :) Mama nak kene beli jugak freezer nie... Sebab perjalanan masih jauhkan.. 2 years breastfeeding target mama.. Semoga Allah permudahkan...

Setakat nie stok ebm mama adalah seperti berikut:-

Bottle 4 oz x 11=44oz
Bottle 5 oz x 5=25oz
Plastic 10oz x 11=110oz
Jumlah: 179oz


Perkembangan Syafiq...

Syafiq sekarang dah pandai main sorang-sorang.. walaupun x lama.. tapi okla.. at least boleh jugak buat kerja... Dia dah rajin senyum dan bersembang... Aduh.. buah hati mama nie.. Ni buat mama malas nak gi kerja nie...


 Gambar bersama Huda dan Husna.. yang rajin temankan baby Syafiq.. :)




Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie