-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Program cuti sekolah



Kesian anak-anak mama.. cuti sekolah nie asyik terperuk kat rumah jer.. Ajak gi berjalan pun mama tak bawa.. Nak buat camne, mama kan dalam pantang... Tapi tak per, hari ni mama dah habis pantang secara sahnyer... Hari ni dah 45 hari.. So mama plan nak bawak anak-anak gi bercuti sebelum mama masuk kerja.. Cepat jer kan dah nak kerja balik... Insya-Allah 13 December mama start kerja balik...

So dah discuss ngan papa.. Insya-Allah.. we are planning to spend the school holiday at Melaka... Last year pun dah pergi Melaka.. Tapi masa tu tak pergi  Melaka Wonderland.. So, this time we planned to go there.. Insya-Allah.. Mama dah booking homestay for us on 7 to 9 December... Actually the same date mama suppose kene pergi PD for company event.. Tapi tak pe la.. Lagipun mama on maternity leave kan ( boleh buat alasan camtu?)

Hopefully Allah permudahkan segala rancangan kita... Insya-Allah.. Walaupun mama tak leh main air sangat sebab ade baby Syafiq, but I hope they will enjoy themself.. :)


Melaka Wonderland... See you there!!



Aktiviti sekolah sebelum bercuti panjang

Memandangkan mama dalam pantang.. semua aktiviti persekolahan anak-anak cik abg aku yang uruskan.. Maklumlah.. sebelum cuti sekolah panjang banyak betul aktiviti mereka kan... Si kakak dengan action song dia sempena majlis makan malam amal anjuran sekolah dia... Ni jer la gambar yang cik abg aku snap guna kamera.. yang lain dalam phone dia.. tapi dah hilang semuanya.. huhuhu


Ni pulak si kak ngah.. Sempena konvokesyen Taski ABIM.. Kak Ngah masuk berbalas pantun. Tak sangka plak dia tu talented jugak.. hehehe.. Layan jer la gambar yer.. :)

 Semasa berbalas pantun... seronok jugak tengok video yang cik abg rakam.. :)


Kecik jer si kak ngah nie.. :) Rasa cam tak percaya jer next year dah masuk tahun 1...

Syafiq Sebulan sudah...

14 Nov 2012- Syafiq genap sebulan... Perkembangan Syafiq sebulan:-

-Dah kerap berjaga dari tidur..
-Berat dah naik dari 3.6kg ke 6kg..
-Dah pandai menegur & bagi respond bila kita tegur
-Dah banyak senyum
-Makin kuat menyusu.. mamapun makin kuat makan... apa taknyer.. asyik lapar jer.... Akibatnya dalam pantang naik berat badan.. hahaha. Perjuangan mama sudah bermula.. semoga Syafiq mendapat susu ibu sepenuhnya untuk 2 tahun..

** Bahagia tengok anak tidur... Alhamdulillah..


Si kakak yang cukup sayang kat baby Syafiq.. First things yang Husna buat bila balik rumah mesti kiss baby syafiq :)

 Dah pandai bukak mata.. sebelum nie nak bukak mata pun susah.. asyik tidur jer...

Ala.. diamla mama.. Syafiq nak tidur nie.. hehehehe

Korban Rambut

Raya Aidiladha yang lepas, memandangkan kami tidak kemana-mana since mama dalam pantang, aku pun mengorbankan rambut the little prince..  Orang lain sibuk korban haiwan ternakan, aku ngan hubby sibuk mengorbankan rambut pacak Syafiq..


Sebelum botak, kene ambik gambar dulu... nampak tak?? pacakkan rambut syafiq...

 Botak sudah.... siap tukar baju lagi.. :)

Bersama kakak-kakak... 5 sudah permata hati kami :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie