-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Preparation untuk Berpantang

Since last Friday aku dah start bercuti.. starting with Unpaid Leave ler.. Sebab malas nak gi mintak MC kat doctor... Time keje rasa seksa betul nak cukupkan time kat opis.. Bila duduk then bangun pun dah seksa.. Aduh... tu baby belum turun lagi tu.. Kalau dah turun, x taw la kan camne.. Silap-silap tak leh jalan.. huhuhu..

Since aku dah bercuti, aku just lepak kat rumah jer.... Kaki aku akan bengkak bila masuk keje... Normally masuk hari ketiga bekerja, kaki akan bengkak.... maybe sebab banyak duduk kot! Tapi bila dah cuti ni, Alhamdulillah... bengkak kat kaki dah surut dan badan rasa sihat sikit.. Maklumlah.. aku ade masalah tidur malam... pagi kene bangun gi kerja.. lest rest.. so dah start selsema...

Memandangkan baby tak nak kuar-kuar lagi walaupun aku dah masuk 39 weeks and almost 40 weeks, so aku banyak bergerak buat kerja-kerja rumah.. Tapi kerja ape sangat la kan.. sebab anak-anak aku still hantar gi babysitter.. so tinggal sorang-sorang jer kat rumah.... 1st day kat rumah memang la banyak kerja.. sebab nak mop lantai, basuh baju yang bertimbun-timbun, lipat kain yang bertimbun-timbun, lap habuk-habuk etc... so dari pagi sampai petang memang full... Tapi puas hati sebab dah lama x kemaskan rumah all out...

Masuk 2nd day and the rest, just maintenance.. So tak banyak benda dah yang nak buat.. Banyak masa free.. Dah bosan la plak!! huhuhu...Tapi oklah... at least boleh gak aku update blog ker.. ape ker... tak gitu??

Sebenarnya untuk berpantang kali ni aku memilih untuk menggunakan produk shaklee.. Itu bukanlah jamu or product herba.. it's just a vitamin and supplement.. Aku kan tak leh nak makan jamu sangat... sebab aku tak tahan panas... So aku order set berpantang Shaklee from officemate. Aku dikenalkan dengan product Shaklee ni semasa breastfeeding anak ke-empat... So far aku selesa menggunakan product nie... Badan pun ok sikit.. Tak letih sangat...Cuma aku jer jenis yang tak consistent in consuming those supplement.. huhuhu...

Semalam I received the product via poslaju... This the product included dalam set berpantang tu... Ade 5 types of vitamin i.e. Ostematrix, Zink,B-Complex, Vita-Lea & Vita-C.. Nak taw fungsi each type of vitamin tu leh refer ke Alin.. Yang paling best, this set is given to me as a present from her!!! Alhamdulillah... Moga semakin murah rezeki Alin.. Ni la set berpantang dari Shaklee..

Container yang mengandungi info distributor..


  Inilah yang aku suke bila order dari Alin.. siap dapat container comey.... hehehe

 Inilah set supplement Shaklee untuk berpantang....


 Yang ni bukan set Shaklee yer.. Ni preparation aku utk stok EBM... Moga-moga Allah permudahkan urusan kami :)

p/s: Dah 2 hari tanda-tanda bersalin dah keluar.. but aku still tak rasa sakit...Bila Baby nak jumpa mama ni??? Tak sabar dah nie.... huhuhu

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie