-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

My Little Prince

Alhamdulillah.. hari dah masuk hari ke-empat kelahiran baby yang dinanti...My hubby and me still do not give any name to the baby... Inilah kelahiran yang paling trill dalam hidup aku. Pertaruhan antara hidup dan mati yang mengakibatkan episod tangisan dalam bilik bersalin.. Jom aku share sikit pengalaman bersalin kali ini...

14/10/2012- Tepat kul 6 pagi bangun, solat dan prepare untuk dimasukkan ke labour room. 6.30 pagi, aku dimasukkan ke labour room. Since there is no progress on my condition, I have to be induce sebab leaking tak leh lebih 24 hours.. or else, it may give a complication to mother and baby...

Aku memang fobia kalau induce ni.. sebab sakitnya Allah saja yang taw... So I request to take an epidural.. After epidural given, they start to drip the medicine for induce.  Malangnya sampai kul 12 tghhari still tak dek perubahan.. walaupun contraction semakin kuat, tapi jalan belum terbuka untuk baby keluar..

Kul 12.30 tghhari doctor check and she informed that the baby position slightly moved from the current position.. maksudnya, agak songsang sikit.. So doctor betulkan semula tapi still tak dek perubahan.. Kul 1.30ptg, still tak dek perubahan.. Pintu rahim baru terbuka 5cm.. Masya-Allah.. Lama betul compare to previous experience.. Doctor suruh husband aku gi solat dan minta agar dipermudahkan.. She also going for prayer... When she come back, she inform me that the baby heart beat rhytm dah tak cantik. Every time contraction happen, heart beat dia drop.. Aku dah sedih nie.. Bila hubby masuk balik, aku inform hubby apa yang doctor cakap.. sambil tu, airmata dah turun dah... Ya Allah... kuatkan semangat baby untuk keluar jumpa mam dan papa..

Doctor tunggu sampai kul 2.30 ptg.. dengan harapan boleh bersalin normal lagi.. Tapi almost 3pm, condition aku tak dek improvement and heart beat baby makin lemah... She ask us to make a decision for operation... My hubby cakap ok asalkan selamat.. Doktor cakap kat aku, she have try her best but she couldn't wait any longer as the baby condition is getting worse... Aku dah nangis dah.. Sedih dan takut.. risau baby tak ok..

They ask my husband to wait outside and change my attire for the operation. They called all relevant doctor to standby for the emergency operation. Then doctor explain the operation procedure, risk and reason why they need to perform the operation. Tapi dia cakap, kalau rasa nak bersalin, cakap then we try one more time for normal. When she passed the pen for me to sign the letter, I feel that the baby is coming out.. Aku inform doctor.. that the baby is coming out..

Doctor terus attend and said that the baby is coming out.. dah nampak jalan.. Subhanallah... I ask them to call my hubby since I want him to be with me.. Semangat aku dah hampir hilang tadi... This time doctor ask me to push.. Aku push 5 kali baru boleh  keluar baby.. Subhanallah.. He born naturally without going through the operation.. Doctor kata, Alhamdulillah.. sebab masa sebelum tu, memang dinding rahim still tebal dan risk utk bersalin normal tinggi.. Tapi Allah maha berkuasa.. dengan izinNya, tepat pukul 3 ptg baby selamat dilahirkan dengan berat 3.6kg...

This is my little prince... Namanya Insya-Allah akan mama & papa berikan nanti...


 1st Day at Shah Alam Specialist Medical Centre...

 Hadiah dari kawan-kawan mama & from the management.. Thanks..

Inilah saya hari ini.. Mama cakap saya kuning sikit...

2 Nukilan Rasa:

  1. tu dia hero depaa.. muka kerut2 yg gambaq mula tu mcm sadiq masa kecik2 dulu.. suka sgt dok berkerut dahi..
    anyway, tahniah no.. besar nya kuasa Allah.. dah last minit akhirnya dapat bersalin normal.. Alhamdulillah..

    BalasPadam
  2. Itulah cik zura.. kuasa Allah.. Alhamdulillah... Lepas tgk baby, lupa habis dah cerita sedih.. huhuhu

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie