-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Menghitung Hari

Dah lama betul tak update blog kan... Tersangat sibuk kat office.. kat rumah plak broadband memang hampeh.. tak leh nak guna.. huhuhu.. Sementara masih ada sisa-sisa aku kat sini, so aku update la jap blog aku yang dah berkarat ni kan.. huhuhu

Minggu dah masuk week 38 pregnancy aku.. Alhamdulillah.. walaupun dah semakin letih dan tak berapa nak larat dah.. tapi masih boleh menggagahkan diri melakukan tugasan harian.. Alhamdulillah.. suamiku rajin membantu menguruskan tugasan di rumah..

Insya-Allah.. seperti yang telah aku katakan sebelum ni, this time dengan izin Allah aku akan melahirkan bayi lelaki.. Hadiah untuk suamiku yang tercinta.. Sekurang-kurangnya ade teman suamiku dirumah.. Setelah 9 thn dikelilingi puteri2 cilik kami... Tapi mengandung kali ini memang banyak dugaan.. memang banyak perbezaan dengan yang lain-lain.. Apa perbezaannya?? Meh aku la share sikit.. sebab lain org lain kan...

1. Sangat panas key.. Lepas mandi pun leh berpeluh-peluh.. so aku pakai sabun protex yang icy cool tu.. at least ok sikit.. Tidur malam guna air-cond pun still boleh berpeluh... aduh.... Kesian hubby.. dia sejuk pun aku still panas..

2. Cepat marah.. Sangat tak bagus yer... Tapi memang aku cepat melenting dan cepat terasa hati... Kadang-kadang rasa cam banyak sangat dosa plak sepanjang mengandung ni... Astagfirullah... cuba kawal lidah.. tapi kadang-kadang bila terlepas tu susah nak kontrol.. cakap sampai puas hati. Huh! sangat tak suke perangai nie.. Bila fikirkan balik kesian mangsa2 itu.. terutamanya anak dan suamila...

3. Sangat cepat letih.. buat kerja sikit dah mengah.. maybe sebab pregnant kali ni perut buncit ke depan kan... so rasa sangat berat.. Sakit pinggang dan urat2 memang dah terasa sejak masuk 6 bulan kandungan.. huhuhu.. Kalau duduk tu, nak bangun sangat susah...

4. Malas makan vitamin.. Frankly speaking.. aku cuma ambik supplement for the first 3 months.. lepas tu x ambik dah... Ntah ape nak jadilah... Tapi Alhamdulillah... aku jarang cramp dan jarang ade masalah kesihatan kecuali keletihan

5. Suke membebel... sangat2 ok... Tak taw la camne nanti anak aku nie.. Doa aku moga dia tidak mengikuti jejak langkah mama dia yang tak elok nie... Na'uzubillah....

6. Tak sabar dah nak bersalin.. disebabkan tak larat sangat dah nak usung perut.. sedangkan masa inilah Allah ampunkan dosa-dosa dan malaikat doakan kesejahteraan kita.. Tapi aku memang x larat sangat dah nak bawak perut... huhuhu

Itu je la dulu yang aku sharekan yer... Sebab kepala sudah rasa pening-pening.. Nak tido.. hahaha... Yang penting ni time kerja.. Tak elok taw curi tulang banyak-banyak.. Rindu plak kat sadiq .. Baru 2 kali dapat jumpa.. 1st time masa raya kat Perlis, 2nd time masa diorang turun KL... huhuhu.. Comey jer budak tu.. geram!! hehehe

Oklah... doakan aku selamat bersalin yer... Tak sabar dah nie.. Nak dukung baby baru.. dan tak sabar jugak jadi bf mum balik... hehehe

3 Nukilan Rasa:

  1. tahniah..
    tak sabar juga nak tgk bb baru..hihi
    salam kenal i follow

    BalasPadam
  2. sadiq comel sbb mama & papa dia pun comell.. hihihihi..
    good luck cik mai.. nnt bgtau no bila kwn sadiq dh keluaq.. :)

    BalasPadam
  3. QasehnyaRania,
    Thanks for visiting.. I follow you too

    Cik Zura,
    Hat tu memang tak dinafikan.. Insya-Allah.. kami habaq.. masalahnya dia x mo kuar jugak lagi nie... Tak sabaq la nak suruh dia tengok kami in real world.. :)

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie