-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Masih berjaundis..

Khamis- 25 oct 2012 Syafiq dah boleh discharge.. Bacaan terkini 197.. Sikit jer turun dari hari sebelum tu..
Lepas keluar wad nampak ok sikit.. But after a few days, nampak balik kekuningan.. Kebetulan semalam mam gi follow-up utk post-natal, I bring him together.. Doctor yang check mama pun cakap nampak jaundis dia.. but she told us not to worry.. Walaupun dah masuk hari ke 15, usually based on her experience, baby boy memang tendency untuk dapat jaundis yang berpanjangan tinggi... Kadang-kadang sampai sebulan.. Ini disebabkan rhesus darah mama ngan baby x compatible.. Iyelah, mama darah O+, Papa AB+, Syafiq A+.. So memang akan take time untuk hilang jaundis compared to baby girl..

Lega sikit hati mama dengar.. Haritu tanya doktor pakar paeds pasal ni, dia kate tak dek masalah... Doctor mama kata, disebabkan mama fully breastfeeding, so body baby will take time to discard all blood dalam kandungan dulu.. Not to worry.. just keep breastfeeding and make sure he's active, banyak kencing dan buang air besar....

First time dapat baby boy and first time jugak anak kene kuning.. First time memang risau kan... Apa-apa pun, Alhamdulillah.. Syafiq sangat suke minum.. So mama tak risau sangat la....

P/s: Bila mama nak start buat paper work nie??? Tinggal 20 days jer lagi utk submission.. huhuhu

1 Nukilan Rasa:

  1. alhamdulillah..mudah2an cepat sembuh yer..

    alergic saya ni pelik sikit kak.
    makan obat lega.tak makan naik balik.
    gatal dia mcm miang tau.bila kehabisan ubat TUHAN je yg tau gatai nya. merenyam pastu tempat gatai tu jadi panas je.. takkan nak bergantung dengan ubt je memanjang..

    acaner ;(

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie