-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Admit Sudah.....

Sekarang aku kat SALAM... Kene admit dah.. walaupun tak dek rasa sakit lagi.. Sebabnya water dah leaking dalam kul 1.30 ptg tadi... Sementara menantikan detik-detik ketibaan baby.. meh la aku abadikan sikit pengalaman bersama baby nie...

March 2012- 1st check-up lepas aku suspect aku pregnant.. As usual aku pergi ke Klinik Popular di Bandar Baru Klang.. Sebab apa aku pergi sana? Sebab aku dah biasa dengan doktor tu.. He's is the doctor that attend to my first baby delivery kat QHC Medical Centre, USJ. Confirmed pregnant

July 2012- Aku buat refer to Shah Alam Medical Centre, Seksyen 19 as we plan to celebrate the new born here. Aku pilih Doktor Norneza. Last time the attending doctor is doctor Siti Mariam, but this time since I am planning for the antenatal check-up at night, so we choose Dr. Neza. She's the visiting officer at SALAM. During the scan she told us the baby is boy (Insya-Allah).

10 October 2012- During check-up, Dr. Neza cakap yang laluan baby dah open dalam 3cm but rahim still tinggi and baru 1cm opened and baby still not engage. Aku pun rasa camtu gak tgk condition perut. Tambahan lagi, aku tak rasa sakit pun cume tak larat dah nak usung perut.. Nak tidur malam pun susah dan selalu semput. Dr. Neza bagi mc untuk 3 hari and schedule for induce on Monday if still not delivered. Malam tu dah start kuar lendir + spot blood.. She advise to come to the hospital kalau sakit kuat....

11 October 2012-  Early in the morning makin banyak lendir + darah yang kuar.. But I am still not in pain.. So aku rileks jer la... buat kerja rumah cam biasa cume rasa sikit letih la... Hubbby tanya ade progress tak, aku cakap x dek ape-ape pun... :)

12 October 2012- Still tak rasa sakit.. Lendir + darah dah x kuar cam semalam.. Baby still active moving.. Itu yang penting.. Risau jugak la aku.. Mak call tanya progress, aku cakap tak sakit pun..

13 October 2012- Tengah kemaskan rumah (make over bilik kakak & Kak Ngah), tiba-tiba ada air keluar dengan banyaknyer... Jernih dan tak leh nak tahan-tahan.. basahlah kain batik aku... Aku cakap kat cik abg.. water broken ker?? Confius nie sebab aku tak pernah pecah air ketuban sendiri... Tambahan plak aku tak rasa sakit kan.. Hubby cakap jom gi hospital.. so aku mandi dan kemas barang, hantar anak gi rumah babysitter then gi SALAM.

Sampai SALAM, nurse ambik bacaan denyutan jantung baby.. dia kata ok and aku tak dek tanda contraction... Baby still far but rahim dah bukak 3cm. So kene admit sebab bila water leaking diorang takut kene infection.. So admitla...

Admit dalam kul 3.30pm.. tapi bosan la duduk kat wad sebab aku rasa sihat kan.. tak dek ape nak buat.. Sebab tu update blog nie.. Masuk jer wad, salin baju wad tiba-tiba water leaking lagi.. Tadi nurse tu kata, air ketuban aku still ade, tak habis terus... So ok la... no worries.. Maybe kalau tak bersalin jugak, esok kene do something kot..

And now.. lendir + darah kuar lagi.. but still tak sakit.. aku risau jugak nie.. Normal ker??? Apa-apapun, aku mohon agar Allah permudahkan segala urusan kami dan baby ni lahir dengan sihat dan selamat.. Itu jer yang penting.... Sekarang tunggu doktor Neza sampai utk check and advise :)

Doakan aku dan baby selamat yer.. Tak sabar nak jumpa baby baru nie... Kakak-kakak semua pun dah tak sabar nak tengok newborn :)

Jom layan gambar sikit..

Masa mula-mula check-up.. confirm pregnant :)

 1st refer SALAM... Gender identified...

 Sekarang.. tengah menghitung detik-detik terindah :)


Antenatal record kat salam.... Huh.. lepas ni kene turunkan berat badan kalau nak pregnant lagi.. Tak larat dah nak usung body.. huhuhu...


Okla.. nak rehat jap... Moga-moga Allah permudahkan urusan kami dan kelahiran ini... Amin..


2 Nukilan Rasa:

  1. good luck cik mai..
    ish!! kami pun nak kena pekurus badan jugak ni.. entah bilaaa laa nk kurus.. huhu..

    BalasPadam
  2. Thanks Cik Zura... Moh kita sama-sama berusaha.. :)

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie