-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Hari ke-4 berpuasa

Alhamdulillah... aku masih mampu berpuasa dengan jayanya... Ingatkan tak larat ak berpuasa..
Tapi Alhamdulillah.. masih mampu dan kuat... :) Biasanya pagi time sahur aku akan makan nasi.. then makan kurma 2 atau 3 biji.. take multivitamin for baby and minum ESP shaklee... Then I'll make sure I drink a lots of water... So far, still bertahan dan rasanya baby pun dah adjusted to the routine.. cause first day pose dia kurang gerak.. but today dia dah start active balik... Senang hati mama..

Insya-Allah jugak this time we will get a boy.. This one after confirmation by doctor on my previous check up... Alhamdulillah.. ade jugak rezeki kami nak menimang cahaya mata lelaki... Semoga kandungan ku ini akan membesar dengan sihat dan sempurna.... Doakan aku yer....

Pregnancy & Ramadhan

Insya-Allah... Sabtu ni kita akan sama-sama menyambut kehadiran ramadhan al-mubarak... Khamis ni tarikh melihat anak bulan.. esok aku nak gi refer to hospital for check-up.. Hmm... dah masuk 7 bulan dah nie... dah terasa letih sangat.... Kene kuatkan mental & fizikal untuk menghadapi ramadhan tahun nie... Aku nekad nak puasa penuh... Kalau ikut historical, so far tak dek masalah untuk berpuasa.. hopefully I still strong this year... walaupun sekarang ni body condition cam tak best sangat.. maybe sebab dah obese kan...

Lately, aku rasa letih.. badan rasa berat, selalu batuk dan selsema.. memang cam tak larat sangat.. Tapi untuk baby.. mama kuatkan semangat... Semoga baby membesar dengan sihat dalam rahim mama... Baby pun agak aktif kan.. suke 'jalan-jalan' kat dalam tu.. :). Cuma bila papa pegang, memang baby akan stop.. duduk diam-diam... selesa kot.. or memang x nak bagi papa rasa yer.... hehehe..

Okla...  Sempena Ramadhan yang bakal tiba, aku nak mohon ampun  & maaf kepada semua rakan-rakan yang mengenali dan jugak rakan-rakan blogger.. sekiranya penulisan ada yang tersinggung.. bicara yang terkasar /moody, tindakan tak serupa bikin.. hehehe.. maaf sesangat yer.... Doakan kesihatan aku dan baby dalam kandungan nie.. Semoga kami kuat berpuasa bersama-sama...

Sekolah Rendah Agama Integrasi (SRAI)- Seksyen 19

Memang hasrat kami suami isteri nak hantar anak-anak masuk SRAI Seksyen 19. Percubaan untuk memasukkan Kakak ke sekolah itu tidak berjaya.. Percubaan kali kedua untuk Kak Ngah for next year session, Alhamdulillah..... She's will be join the school as a student from next year..

Orang yang paling gembira, of course my hubby... Sangat excited ok.. hehehe.. The offer letter we received on 26/6/2012 masa aku baru balik dari KK. So this morning baru berpeluang untuk confirm the acceptance. Alhamdulillah.. no daftar 126.. Kelas 1 Al-ikhlas...

Hopefully hasrat kami untuk mendidik anak ke arah yang lebih baik akan tercapai.. sekurang-kurangnya ada juga saham akhirat nanti... :) Insya-Allah...

Kak Ngah semasa gi interview.... Ramai betul... Dia yang pakai tudung oren tu nampak kecik jer kan.. hahaha

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie