-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Pregnancy Story

Dah lama tak bercerita panjang-panjang kan... Bukan ape... sekarang nie aku memang malas nak menaip... Balik kerja memang rasa nak rest jer... Hmm... bestnyer kalau dapat rehat kaw-kaw... Just nak abadikan cerita pregnancy ku kali ini...

Minggu ni dah masuk minggu ke 21 pregnancy aku... Alhamdulillah...Dah dapat rasa pergerakan baby dalam perut.. Dah start kicking... ala-ala berkungfu.. especially bila lapar... hehehe.. Tapi setiap pregnancy memang lain kan!!! Tambahan pulak pregnancy kali ni aku dalam keadaan obese... Memang tak larat betul rasanya...
Agaknya disebabkan usia yang makin meningkat jugak kan....

Till today, still tak leh nak confirm jantina bbay dalam kandungan ku ini.. setiap kali scan, pandai jer dia menyorok... Tak nak bagitau lagi... Tak per... sabtu ni mama gi scan lagi yer.. Manalah taw dah ade rezeki tgk jantina baby....

Apa perbezaan yang paling ketara untuk pregnancy aku kali nie? First, awal pregnancy aku agak mabuk.. Last aku mabuk masa pregnancy adalah semasa pregnantkan kakak.. Maybe sebab anak sulungkan... Pastu yan lain tak mabukpun.. rileks jer.... This one, aku rasa balik la experience morning sickness.. but aku lebih kepada waktu petang.... Till now, still tak bape nak stabil la... huhuhu.. tapi berat naik maintain jer.. huhuhu

Secondly, selera makan memang berubah... Kalau nak makan mesti kene ade cili... tak kisahla.. kalau setakat makan nasi ngan cili pun ok..kalau tak dek cili, or tak pedas, memang tak selera... huhuhu.. Tapi perut tak plak meragam.. tak ekmbung... bab tu emang bagus... hahahaha.. Aku juga cukup suka makan kuaci... giler la.. sepanjang waktu bekerja, aku boleh makan kuaci dari pagi 8.30am sampai petang 5.30pm non-stop ok... Kawan-kawan office dah panggil aku hamster dah... Lantaklah.. janji aku memang suke betul makan kuaci sekarang.. Tak kisahlah nak panggil aku hamster ker ape...

Thirdly.. Mungkin disebabkan keadaan aku yang makin besar nie, antibodi aku makin berkurangan...Sangat cepat berjangkit sebarang virus... aduh.. bab tu tak tahan.. org selsema aku selsema, org demam aku demam.. yang penting aku dah start mengalami bengkak air.. huhuhu... Agaknya memang org obese camni kot.. Ntahler....

Satu lagi, aku sekarang memang jadi agak pemalas.. Nak buat ape-ape pun malas.. Nasib baik cik hubbyku sangat sporting... Alhamdulillah... dia sangat memahami aku...dengan condition body wife dia yang macam nie.. faham-faham jerla.. kadang-kadang nak bergerak pun susah...

Harapan aku, walaupun pregnancy kali ni agak perit..( disebabkan condition badan yang besar dan faktor usia), tapi semoga kandungan dalam perutku ini membesar dengan sihat & cergas :)

Tak sabar nak tunggu next check-out... :)


0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie