-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

2nd Day in KK

Today 2nd day aku kat KK. Early in the morning ambik shuttle pergi Shangri La Tanjung Aru for SBO/SKO CSM Engagement Q2/2012. Cantik betul Shangri La Tanjung Aru.. Especially the beach... No wonder the rate is high and the hotel is rated for 5 star hotel!!.




After the session, sempat lagi la we all gi pusing2 KK.. Singgah gi Filipino Market.. Tak la shopping ape pun, just beli pearl utk anak-anak dan benda wajib aku beli kalau ke sarawak.. Terubuk Masin dan ikan bilis.. But this time aku beli jugak rumpai laut kering and terubuk masin tu pun Sabah version.. leh la try makan nanti... huhuhu

Di area menjual kraftangan dan pearl di pasar filipino


Segala jenis makanan tradisi sabah .. Tapi aku tak beli pun... sebab tak rasa cam nak beli :(


Ini adalah gamat yang telah dikeringkan.. saiz yang pelbagai dari sekecil-kecilnya sampailah sebesar-besarnya...

Nyum..nyum.. area menjual buah-buahan.. pun tak beli jugak... hahaha.. sebab tak kan nak angkut balik semenanjung kot!!

Sampai hotel terus rehat.. tak larat ooo.. sebab cuaca kat sini panas betul! Insya-Allah.. suatu hari nanti leh bawak anak-anak aku datang sini.. mandi pandai and leh buat aktiviti pantai....


I am really admiring the beaches here!! Esok dah nak balik Shah Alam.. Flight aku kul 11 pagi... tak sabar dah nak balik.. Dah rindu kat cik hubby dan anak-anak... Miss them so much!!

Travel lagi..

Sejak aku pregnant yang nie, tak habis-habis aku travel... samada atas urusan kerja mahupun peribadi... boleh dikatakan susah betul nak berada dirumah sepenuh masa time weekend...

Hari ni aku travel lagi.. Atas urusan kerja... dan travelling kali ini melengkapkan journey aku ke negeri yang ke empat belas dalam Malaysia... Alhamdulillah.. akhirnya aku berjaya menjejakkan kaki ke semua negeri dalam malaysia....

Pagi tadi aku berlepas ke Kota Kinabalu utk dinner dan meeting HSE dengan SKO/SBO. I'll be stay here till Tuesday.. Biasanya aku akan stay kat hotel with the same event conducted. Tapi disebabkan kali ni event kat Shangri La Tanjung Aru yang room available cuma tinggal RM1,100 per night, rasa tak berbaloi plak.. so duduk budget hotel yang rate RM130.. Agak ok.. not bad la... utk single traveller cam aku ni kan... Aku stay kat The Crown Borneo Tanjung Aru..


 Pemandangan dari flight which I like it most since I can see layers of clouds...


Kota Kinabalu from the flight view... Nice beach... I like it most...


 My rooms... Nice deco... sesuai utk couple yang nak duduk budget hotel..


Bila bukak facebook dpt msg from my friend- SHO Foxboro.. Dia kate malam ni dinner cancel.. Apsal aku tak dapat info tu?? Aduh... so malam ni nak buat ape?? But he ask me to go out and meet some other otai in HSE dari SOGT.. Tell my hubby and go out for dinner with them. He fetch me at my hotel and we headed to Tanjung Lipat Corner, Likas for dinner... Makan Nasi ngan ikan la... agak murah la.. Siakap seekor dalam 900gram, udang besar 1/2 kg, telur dadar 4 org makan and baby kailan ikan masin.. Semua tu dalam rm65.. Berbaloi jugak la....

 Our dinner tonight.. Fully sponsor by En.Munir...

Then they bring us to One Borneo.. Ronda -ronda that new shopping compleks... Then balik la... Rehat plak.. Esok kul 7.30 pagi dah kene register kan....


Pemandangan dari one Borneo...Ade Fun Fair...


Oklah.. aku nak tido dulu.. dah letih....


Pregnancy Story

Dah lama tak bercerita panjang-panjang kan... Bukan ape... sekarang nie aku memang malas nak menaip... Balik kerja memang rasa nak rest jer... Hmm... bestnyer kalau dapat rehat kaw-kaw... Just nak abadikan cerita pregnancy ku kali ini...

Minggu ni dah masuk minggu ke 21 pregnancy aku... Alhamdulillah...Dah dapat rasa pergerakan baby dalam perut.. Dah start kicking... ala-ala berkungfu.. especially bila lapar... hehehe.. Tapi setiap pregnancy memang lain kan!!! Tambahan pulak pregnancy kali ni aku dalam keadaan obese... Memang tak larat betul rasanya...
Agaknya disebabkan usia yang makin meningkat jugak kan....

Till today, still tak leh nak confirm jantina bbay dalam kandungan ku ini.. setiap kali scan, pandai jer dia menyorok... Tak nak bagitau lagi... Tak per... sabtu ni mama gi scan lagi yer.. Manalah taw dah ade rezeki tgk jantina baby....

Apa perbezaan yang paling ketara untuk pregnancy aku kali nie? First, awal pregnancy aku agak mabuk.. Last aku mabuk masa pregnancy adalah semasa pregnantkan kakak.. Maybe sebab anak sulungkan... Pastu yan lain tak mabukpun.. rileks jer.... This one, aku rasa balik la experience morning sickness.. but aku lebih kepada waktu petang.... Till now, still tak bape nak stabil la... huhuhu.. tapi berat naik maintain jer.. huhuhu

Secondly, selera makan memang berubah... Kalau nak makan mesti kene ade cili... tak kisahla.. kalau setakat makan nasi ngan cili pun ok..kalau tak dek cili, or tak pedas, memang tak selera... huhuhu.. Tapi perut tak plak meragam.. tak ekmbung... bab tu emang bagus... hahahaha.. Aku juga cukup suka makan kuaci... giler la.. sepanjang waktu bekerja, aku boleh makan kuaci dari pagi 8.30am sampai petang 5.30pm non-stop ok... Kawan-kawan office dah panggil aku hamster dah... Lantaklah.. janji aku memang suke betul makan kuaci sekarang.. Tak kisahlah nak panggil aku hamster ker ape...

Thirdly.. Mungkin disebabkan keadaan aku yang makin besar nie, antibodi aku makin berkurangan...Sangat cepat berjangkit sebarang virus... aduh.. bab tu tak tahan.. org selsema aku selsema, org demam aku demam.. yang penting aku dah start mengalami bengkak air.. huhuhu... Agaknya memang org obese camni kot.. Ntahler....

Satu lagi, aku sekarang memang jadi agak pemalas.. Nak buat ape-ape pun malas.. Nasib baik cik hubbyku sangat sporting... Alhamdulillah... dia sangat memahami aku...dengan condition body wife dia yang macam nie.. faham-faham jerla.. kadang-kadang nak bergerak pun susah...

Harapan aku, walaupun pregnancy kali ni agak perit..( disebabkan condition badan yang besar dan faktor usia), tapi semoga kandungan dalam perutku ini membesar dengan sihat & cergas :)

Tak sabar nak tunggu next check-out... :)


Anniversary ke-9

Sedar tak sedar dah 9 tahun our marriage.. Semoga Allah akan sentiasa suburkan kasih sayang antara kami :)
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie