-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Lagi order

Sekarang nie ramai yang order angry bird plak.. ni gambar terbaru yer.. dah agak malas nak snap gambar.. huhuhu..


Pasang Pagar

Last weekend, husband & partner aku gi pasang pagar kat kebun.. Almost setahun pembelian tanah tersebut, we all cadang nak buat project cili fertigrasi (secara kecil-kecilan). Kenapa kecil-kecilan? sebba sayang nak korbankan pokok2 buah yang dah ditanam..

So, partner aku ajak pasang pagar.. dah beli pagar, bermulalah episod pemasangan pagar tersebut... Kesian gak la tgk diorang pasang pagar.. sakit habis jari & tangan..

Jom layan gambar diorang dok pasang pagar... :) Nampak cam professional tak? hehehe...






Harap-harap berjayalah project yang kami rancangkan tu... Nanti weekend ni aku ambik gambar keseluruhan kebun yang dah siap dipasang pagar yer...

Pemandangan di waktu petang

Semalam balik dari kerja, inilah pemandangan yang captured my eyes.. Subhanallah... Sangat cantik.. Walaupun diambil hanya menggunakan camera phone ajer (Bilalah nak dapat DSLR sebijik nie :(... ) Subhanallah...






Maha Suci Allah.. yang menciptakan seluruh alam...

Apam lagi

Latest photos of order received from last week






Sume order mix filing... Hopefully they are satisfied..

Kejadian Hari Sabtu

Kejadian hari sabtu lepas yang ingin aku kongsi... Jumaat malam selepas menghabiskan tempahan polkadot untuk delivery sabtu, aku tidur dengan nyenyak.. Pagi-pagi kene bangun awal, kejutkan anak-anak sebab nak keluar dari tumah pukul 7 pagi.. Nak buat delivery polkadot dan singgah plak ke sekolah anak (KAFA As-Shabab, Taman Sri Muda untuk Majlis Anugerah Pelajar Cemerlang). Kebetulan plak lampu di bilik air terbakar, so terpaksalah guna lilin..

Didalam kelam-kabut untuk mengejar masa, kami bergegas dari rumah pada pukul 7 pagi. After delivery apam polkadot, terus menuju kesekolah anak.. Register dalam pukul 8 pagi... Sekitar majlis bukan topik utama cerita ku ini.. so aku skip jer la... :)

Balik rumah dah sampai pukul 12.30 tghhari.. Bukak pintu dan aku notice, ade asap dan lantai semua dipenuhi dengan habuk hitam.. Subhanallah... panik sekejap sebab rasanya aku tak bukak dapur gas pun pagi nie... Tak kan lupe tutup dapur gas kot? Pergi ke dapur tapi everythings normal. What happen? Aku pandang ke pintu bilik air.. Rupa-rupanya bilik air yang terbakar... Astagfirullah.. Otak dengan cepatnya menangkap kronologi kejadian.. Ni mesti kes lupa nak padamkan lilin nih!

Keadaan dalam bilik air itu memang hitam  (dinding & syiling x nampak rupa). Di luar bilik air atas pintu pun hitam kesan asap.. Flush air terbakar dan terpelanting ke luar (memang rentung dan paip air habis hangus.. Masya-Allah.. Kecuaian yang membawa padah! Kalaulah api itu merebak, mesti sudah rentung rumah kami.. Tapi mungkin keadaan bilik air yang basah dan lembab membantu mengawal kebakaran dari merebak..

Kesian suami ku.. satu hari bertungkus lumus membersihkan rumah.. Semua benda kene basuh balik disebabkan habuk hitam yang melekat disetiap penjuru rumah. Semua kain2 terpaksa dibasuh semula.. Sekurang-kurangnya.. biarlah kejadian ini menjadi iktibar untuk kami sekeluarga supaya sentiasa berwaspada...

Walaupun ini semua ujian, sekurang-kurangnya Allah amat menyayangi kami.. Cuma sedikit ujian yang Dia timpakan dah mampu membuatkan aku goyah..  Astagfirullah...

Ya Allah.. perkukuhkan keimananku.. jadikanlah aku hamba yang sentiasa bersyukur dan perkukuhkanlah kasih sayang antara kami semua..

Harga Apam Polkadot

Diatas permintaan kawan-kawan, dibawah adalah senarai harga apam polkadot yang aku ambik:-

MOQ: 50pcs
Apam Polkadot
Without filing- RM13

With filing-RM15
Flavour without filing- RM15
Flavour with filing-RM20

Angry Bird/Ladybird- additional charges RM5 per 50pcs.
Filing yg available:  blueberry/strawberry/chocolate/kaya/white bean/kiwi
Flavour yg available: Vanilla/ Pandan/Orange/Blueberry 

Order 2 days in advance... :)

Apam Polkadot

Lately tempahan apam polkadot agak banyak.. so, aku just nak upload gambar utk tempahan-tempahan yang dah diterima... Layan...











November Stories- Upcoming HSE Month 2011


Maaf kawan-kawan...
Sangat lama tak update blog yer... kesibukan yang teramat sangat...
Nest month HSE team company aku akan launch HSE Month for 2011. So, banyak preparation yang perlu dibuat. Alhamdulillah.. sekurang-kurangnya committee aku sangat memberikan kerjasama only a few people yang agak negative kan.. Sebab HSE nie cam kerja sukarela.. x dapat ape-ape imbuhan kan!

But for me, personally aku suke.. sebab at least banyak yang kite boleh contribute to the company and also company staff. BUkan ape.. walaupun aku sendiri semakin bertambah berat badan.. tapi aku suke kalau dapat encourage org2 lain utk menjalani hidup yang lebih sihat dan juga dapat bersama-sama membuat aktiviti yang lebih sihat.Cuma aku risau jugak la.. takut tak dapat participant dari staffs.. Maklumlah.. diorang nie sume rajin bekerja.. Bab2 sosial nie, dari pengamatan aku, cume segelintir yang suka involve..

Walaubagaimanapun, HSE Committee dah bekerja keras untuk menjayakan program ini.. Thanks to all the committee yang personally bagi aku, giving a good support kan!Untuk next month, antara aktiviti yang we all dah plan adalah seperti berikut:-

1. Gotong-Royong
2. Blood Donation
3. Donation & Recycle Weeks
4. HSE Day Away- FRIM,Kepong
5. In-door Game Competition (ping-pong, checkers & carom)

Harapan aku, committee2 yang buat kerja tu akan dapat perhatian sikit dari pihak management.. Sekurang-kurangnya a token of appreciation.. Banyak dah jugak yang diorang contribute to the company on the HSE matters kan. Semoga HSE matters bukan sekadar di pinggiran.. :)

Congratulations Team! Keep a good teamwork and together we prove that we can do it!.
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie