-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Banyak Nak citer.. Tapi...

Ha.. tengok tajuk tuh! Banyak betul benda yang aku nak citerkan.. tapi itulah.. limitation of time and also kesibukkan dalam menjalani kerja harian membuatkan semua benda yang nak diceritakan semakin terpinggir... Aduh! Yang penting Friday nie aku ade presentatiion unutk SHO Paper 4 aku.. Doakan aku berjaya yer.. Insya-Allah... nanti2 bila betul2 aku free.. aku buat entry berganbar yer .. Tapi tak janji :(

Kerja..

Dah malas dah nak sambung citer bulan september... Dah boleh consider basi kan? So boleh diabaikan la yerk... Aku nak kongsi satu citer yang sedang berlaku padaku di tempat kerja ku ini... Recently one of big person at our company just tendering her resignation. I pray for her best in future.. Tapi, yang aku nak citer nie.. aku sangatlah tak puas hati dengan cara pengurusan pihak Human Resources kat opis aku nie..

Aku tak kisah kalau organization nak rombak ker ape ker.. but please make it betul2.. All chnages on the organization tolong lah update dan buat proper ok!

Since the place is vacant.. my immediate boss skrg kene la turun menggantikan position tu (yang sebenarnya dipecah kepada dua). Department aku yang cume dua org nie (aku ngan boss aku) dah tinggal aku sorang. Yang paling aku tak puas hati, aku kene fully in-charge for the department i.e QA and HSE matter!. Walaupun recently aku just promoting as senior executive, for me the responsibility of the executive and Head of Department totally difference! Yang paling aku sakit hati, no black and white on that changes, tup-tup HR mgr simply buat announcement to all employees that now I'm fully in-charge for the department. Sebelum nie aku memang ade bagi taw yang aku tak nak accept that responsibility! but diorang suke2 jer bagi jugak that responsibility to me without any black and white! Sangat sakit hati key!!!

Bila aku tanya apsal tak dek black and white, jawapan dia same jer.. since no changes on your designation and job scope, only the responsibility instead reporting to QHSE Mgr now you directly report to Managing Director! Aku tak faham! How she define that there is no changes sedangkan responsibility and accountability kan dah lain! Poyo betul lah!

Huh! aku sakit hati nie!! Rasa cam nak lancarkan perang jer!!

Forgiveness: The glue for broken heart.

I feel fragile right now.. but this quote make me feel better.. Thanks azza... it's make me relieve.. Thanks You Allah..

Pray for those who hurt you. 
Pray for those who do not accept you. 
Love them for the sake of God. 
Pray that they realize their wrongs before they face their Lord. 
Pray that no one ever has to go through the same thing you did at the hands of this person. 
Love your oppressor for the sake of God, because love is the only emotion that is strong enough to penetrate a hardened heart, but know it will take time. 
Perhaps years, but you will be a better person because you chose to take the higher route: 
Forgiveness.

Ya Allah.. Permudahkanlah segala urusanku.. Tunjukilah aku jalan yang terbaik untukku.. Perkukuhkanlah semangatku.. Sesungguhnya Allah, Kau lebih mengetahui segala yang telah, sedang dan akan berlaku.. Ku serahkan segala urusanku kepadaMu...

Lindungilah aku ya Allah.. dari segala kesulitan, kesusahan dan kekufuran.. Kasihanilah aku ya Allah.. Janganlah Kau tinggalkan aku walaupun aku seringkali melupaiMu.. Ya Allah, Terima Kasih Ya Allah.
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie