-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Apa nak masak?

Weekend hari tu, aku sangatlah malas nak memasak sebab barang-barang dapur dah banyak yang habis dan tersangatlah malas nak keluar shopping.. So, cakap kat hubby.. goreng ikan keli dah la... maklumlah.. ikan keli yang we all bela kat belakang rumah tu kan dah boleh dimakan... Actually.. dah lama boleh dihabiskan.. Hasrat hati nak masukkan benih baru.. tapi hubby cakap nak try bela ikan puyu plak.. (Atas suggestion org MBSA masa diorang dtg buat inspection utk jentik-jentik...)

Kat rumah cume ade daging dalam peti ais.. minyak masak pun dah tinggal nyawa-nyawa ikan... So, kenelah masak something yang simple jer kan.. Bukak peti keluarkan daging, kelapa and rebung (hasil tuaian rebung sangat banyak key! Tak larat nak makan dah). Then cakap kat hubby.. gi tangkap ikan keli sikit.. So menu malam tu cumalah ikan keli goreng (utk hubby dan anak-anak, sebab aku tak makan ikan keli ) dan gulai daging bersama rebung...

Ni la lauk kami pada malam itu..

Gulai rebung..


Ikan keli yang baru ditangkap dari kolam..


Dah selamat cik hubby bersihkan..


Tinggal lagi aku goreng jer... hehehehe..


And ready to be served...


Anak-anak aku sangat suke makan ikan keli nie... Yang penting hari nie, menu utama kami malam itu semua hasil titik penuh sendiri.. rebung yang ditanam dan keli yang dibela.. :) Sangat puas hati key!

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie